на живо

"Борусия" Дортмунд: Тази вечер ще играем за всички вас!

"Това е най-трудната ситуация, с която клубът трябва да се справя в последните десетилетия", заяви изпълнителният директор Вацке

Getty Images

Изпълнителният директор на "Борусия" Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке, заяви, че мачът срещу "Монако" ще бъде посветен на всички клубове и отбори, както и на пострадалия при взривовете до автобуса на клуба - Марк Бартра.

"Няма да играем само за нас днес. Ще играем за всички отбори и фенове - без значение дали говорим за "Борусия", "Байер" или "Шалке". Разбира се, ще играем и за Марк, който иска отборът да победи", заяви пред клубния сайт Вацке.

Снимка: Getty Images

Той допълни, че само по такъв начин клубът може да покаже, че не прекланя глава пред терора. "Това е най-трудната ситуация, с която клубът трябва да се справя в последните десетилетия", добави директорът.

Вацке не пропусна да поздрави и феновете на "жълто-черните" за бързата реакция след новината за инцидента. Привържениците подеха кампания за осигуряване на подслон на своите съперници от Франция по трибуните.

"Искам да изкажа възхищението си към нашите фенове, които реагираха по такъв човечен и отговорен начин", заяви той.

Вацке заяви, че пострадалият при взривовете и по-късно опериран Бартра се чувства добре и ще стиска палци за победа над "Монако". Отложеният мач ще може да гледате тази вечер (12 април) от 19:00 ч. по bTV Action.

В коментарното студио може да видите ексклузивни кадри от хотела на "Монако" минути след прибирането на футболистите при новината за взривовете.