на живо

Единайсеторката на най-лошите прически на Евро 2016

Забавната страна на турнира

Европейското първенство във Франция до момента не ни предоставя толкова емоции, колкото очаквахме. Промененият регламент, при който напред продължават част от отборите, завършили на трето място в своята група, означава, че гледаме предимно предпазливи дефанзивни действия.

Когато качеството на играта не е на висота, обръщаме поглед към детайлите. Затова решихме да ви покажем забавната страна на Евро 2016 – играчите с най-странни прически.

В класацията ни попадат 11 футболисти:

„Петлето”

Пол Погба сигурно е името, което изникна в съзнанието ви щом видяхте заглавието на материала, нали?

Халфът на италианския шампион Ювентус редовно кара фризьорите си да „рисуват” по главата му. През годините на нея видяхме линийки, звездички, фамилното му име, дори миньони, а сега дойде време за нещо тематично – петелът от логото на френската футболна федерация, специално за Евро 2016.

„Ала Бекъм”

Хърватия се представя отлично от началото на Евро 2016, а в основата на това е бранителят Домагой Вида. Той със сигурност не респектира противниковите нападатели с външен вид. Прическата му е вдъхновена от тази на Дейвид Бекъм, с която англичанинът се подвизаваше на Евро 2004.

В сравнение с него Вида изглежда като кръстоска между 5-годишно момиченце и хипи.

„Не се предавам”

Роман Зозуля е от хората, които водят битките си до последно. Съдим за това по прическата му. Украинският нападател олисява, но упорито отказва да обръсне главата си. Така на картата се появява ново островче. Съветваме Зозуля да му измисли име.

„Тийн идола”

Аарън Рамзи се изруси преди старта на европейското първенство. Въпреки че в момента прилича на певеца Джъстин Бийбър, уелсецът приковава вниманието не само с прическа.

Полузащитникът на Арсенал вкара един гол и подаде за друг в снощната победа срещу Русия (3:0). След този успех тимът от Обединеното кралство спечели групата си. Любопитното е, че това е първо участие на Уелс на еврофинали от 1958 г. насам.

Засега русата коса на Рамзи носи късмет на него и на съотборниците му.

„Джим Кери”

Руският футболист Дмитрий Торбински и героят на холивудския актьор Джим Кери от филма „От глупав по-глупав” – като две капки вода.

„Дървосекача”

Исландците имат доста представители с дълги бради. Уелският полузащитник Джо Ледли обаче ги бие по головата разлика. Неслучайно селекционерът на „драконите” Крис Коулмън искаше да включи играча в състава си на всяка цена, въпреки контузията му.

„Ирландеца”

Ейре е страна, свързвана с внушителната бройка рижави хора на квадратен метър. На Евро 2016 има един играч, който е „по-Ирландия” от всеки друг в състава на Мартин О’Нийл. Запознайте се със Стивън Куин:

„Нещото”

Дори не знаем как да опишем прическата на австрийския национал Давид Алаба...

„Гнездото”

Близо до върха е Маруан Фелайни. Белгиецът винаги е бил колоритен с характерната си афро прическа. В най-силните му години тя привличаше вниманието на специалистите, които се шегуваха, че прилича на гнездо. Освен това се чудеха дали няма шанс Фелайни да спре топката с глава и да я занесе до противниковата врата.

В последно време полузащитникът на Манчестър Юнайтед не блести с качества, а хората свикнаха с прическата му. Той обаче намери начин отново да се заговори за него.

За тази цел Фелайни... се изруси. Новият му вид бе сравнен с глухарче, четка за тоалетна и гъба от Супер Марио.

„Якудза”

Стигаме до втория представител на Белгия в нашата класация. Мохиканската прическа на Раджа Наинголан винаги е била атрактивна. Изрусеният гребен на белгийския халф се забелязва отдалеч. Ексцентричният външен вид на „Нинджата”, какъвто е прякорът на Наинголан, се допълва от множество татуировки по цялото му тяло, включително и огромна роза на гърлото. Прилича на член на „Якудза” - японската мафия.

Едва ли някой съперник би посмял да се присмее на Наинголан. Полузащитникът на Рома е известен с буйния си нрав и безкомпромисността си при единоборствата.

„Тийнейджъра – рокаджия”

Безспорният №1 е полузащитникът на Австрия Юлиан Баумгартлингер. Той изглежда като вече пораснал тийнейджър, който така и не е успял да осъществи мечтата си – да основе рок банда.

Разбира се не изключваме и възможността Баумгартлингер все още да не подозира, че съществува уред наречен сешоар. Иначе нямaше да изглежда така...

На Евро 2016 има 102 футболисти с перчеми. Рекордьор в това отношение е нападателят на Рома и италианския национален отбор Стефан Ел Шаарауи. Прическата на "Фараона" го прави с около 10 см по-висок. 

Играчите с дълги коси са 21, а сред тях изпъква Златан Ибрахимович. С обръснати глави са само 13, с расти - 7. Горди притежатели на афро прически са трима, но само един от тях е рус. Уейн Рууни пък е единственият с присадена коса, което си е един вид измама. Въпреки това той намира място в нашия материал.

Тагове:

евро 2016