на живо

Футболист на "Борусия": Не можех да мисля за футбол

"Осъзнах какво се е случило след като прегърнах жената и детето си", заяви Нури Шахин

Getty Images

Халфът на "Борусия" Дортмунд Нури Шахин заяви, че не е могъл да мисли за футбол и за представянето си на терена по време на срещата с "Монако" от четвъртфиналите на Шампионската лига. Срещата трябваше да се играе на 11 април, но беше пренасочена за ден по-късно, тъй като до автобуса до домакините на път за стадиона избухнаха 3 взрива.

"Трудно е да намеря точните думи, трудно е да се говори. Виждаме подобни неща по телевизията далеч от нас. Например в Турция на Нова година. Да, близо е, но също така и далече. Снощи ние преживяхме нещо такова. Почувствахме какво е да си в подобна ситуация. Не желая на никой подобно чувство. Не знам дали хората могат да разберат. Докато не излязох на терена за второто полувреме, не мислех за футбол", каза Шахин след срещата.

Той, както и треньорът му Томас Тухел, изразиха остро недоволство от решението на УЕФА срещата да се играе толкова скоро след инцидента, при който пострадаха полицай и играчът Марк Бартра

"Снощи не осъзнавах какво се е случило, докато не видях жена ми и синът ми да ме чакат на вратата. Тогава разбрах какъв късмет сме имали. Знам, че футболът е много важен. Ние обичаме футбола. Страдаме заради него и го обичаме. Знам, че печелим много пари, имаме привилегирован живот, но ние сме хора и има толкова по-важни неща от футбола. Снощи го почувствахме", заяви турският национал.

"Получавам тръпки като си помисля за случилото се в автобуса. Не мога да забравя лицата. Никога няма да забравя лицата. Когато видях Марк... Аз седях до Шмелцер и никога няма да забравя лицето му", върна се в спомените си за инцидента Шахин.

Германските власти разследват взривовете като терористичен акт, като вече има и един задържан във връзка с инцидента.

"Борусия" пък загуби домакинството си на "Монако" с 2:3. Реваншът между двата тима ще е на 19 април и ще бъде предаван пряко в каналите на bTV Media Group.