на живо

Героят за "Ливърпул" - не Дивок Ориги, а Оукли Кенъниър (ВИДЕО)

И момчетата, подаващи топките, били част от плана на Юрген Клоп

Дивок Ориги отбеляза, възползвайки се от бързото и точно подаване на Трент Александър-Арнолд, но големият герой при четвъртия гол за "Ливърпул" срещу "Барселона" се казва Оукли Кенъниър. 14-годишният талант е едно от момчетата, които подават топките на "Анфийлд".

Тийнейджърът е с основна заслуга за попадението, което дълго време ще присъства в кошмарите на играчите и феновете на "Барселона".

Авторитетният британски "Индипендънт" обаче разкри, че експедитивните действия на младия Оукли са били част от плана на Клоп за обрат. Германският специалист наистина вярвал в класирането за финала и това била една от тактиките му за успех.

Повече разкрива пред "Индипендънт" Карл Ланкастър  - отговорник за координирането на момчетата, подаващи топките. Той ги инструктирал да бъдат бързи... по желание на Клоп. Щабът на мърсисайдци забелязал, че в първия мач противниковите играчи се разсейвали в протести срещу съдийските отсъждания, дори и да нямало съмнения, че реферът е прав. Всичко това обърквало подредбата им. Затова и Юрген разпоредил - бързи тъчове, корнери и преки свободни удари в удобни моменти.

Аплодисменти, Клоп!

Тагове:

@