на живо

Ювентус гони втори пореден дубъл, а Милан ще опита да спаси сезона си (ВИДЕО)

Гледайте финала за Купата на Италия: Милан - Ювентус, 21 ч., bTV Action

Ювентус и Милан се сблъскват в големия финал на турнира за Купата на Италия. „Старата госпожа“ преследва втори пореден дубъл, за „росонерите“ пък това е последен шанс за извоюване на място в евротурнирите.

Двубоят е с начален час 21:45 и ще бъде предаван пряко по bTV Action. Студиото ни преди финала започва в 21ч.

Шампионът Ювентус се намира в отлична форма. „Бианконерите“ спечелиха рекордно пето поредно Скудето, общо 32-о в клубната история.  Тимът на Масимилиано Алегри започна сезона със слаби резултати и до 8-ия кръг бе записал 3 поражения, 3 равенства и едва 2 победи. Заговори се дори за треньорска смяна. Юве обаче отговори подобаващо на критиците, влизайки в серия от 15 поредни победи, след това и 26 мача без загуба. Така шампионът защити титлата си с лекота.

На другият полюс бе Милан. Именно липсата на постоянство в резултатите е големият проблем на „росонерите“.  Миланският гранд позагуби сериозна част от блясъка си в последните години.

През настоящата кампания 18-кратният първенец на Италия играеше на приливи и отливи.

Милан смени наставника Синиша Михайлович с Кристиан Броки, но нищо не се промени. Под ръководството на прохождащия в тази професия Броки грандът от Милан продължи с колебливото си представяне – само 2 победи в последните 6 шампионатни мача.

Това позволи на Сасуоло да завърши над „росонерите“ .. .Сега те ще трябва да гонят последния влак за Лига Европа. За да се качат на него обаче, трябва да победят Ювентус.

Ако Юве грабне Купата, тя ще бъде 11-та в клубната история. „Бианконерите“ не срещнаха особени трудности по пътя към финала, въпреки че се изправиха срещу силни отбори.

На  осминафинал „Старата госпожа“ се разправи с местния враг Торино, разгромявайки го с 4:0. Последва минимален успех срещу Лацио и елиминиране на Интер в полуфиналите.

„Нерадзурите“ стреснаха Ювентус, довеждайки сблъсъка до дузпи, но възпитаниците на Масимилиано Алегри отново показаха хладнокръвие и си гарантираха билет за Рим.

Схемата на турнира пък бе удобна за Милан. „Росонерите“ отстраниха Сампдория, Карпи и Алесандрия, за да се доберат до сблъсъка за трофея.

Миланският гранд вкара 6 безответни гола на третодивизионния Алесандрия, с което даде сериозна заявка за спечелване на първа Купа на Италия от 2003 година насам. Тя би била 6-та в клубната история.

За последно Милан и Ювентус се срещнаха на финала в турнира през 1990 г. Тогава „бианконерите“ спечелиха с общ резултат 1:0. Голът бе дело на Роберто Галя.

Довечера Ювентус ще бъде без наказания Леонардо Бонучи, Сами Кедира пък е контузен. Наставникът на тима Масимилиано Алегри най-вероятно отново ще заложи на 3-5-2.

Въпросителни има относно това кой ще играе по лявото крило – Евра или Алекс Сандро и дали Стефано Стураро ще започне като титуляр.

Очаква се бразилецът Нето да застане на вратата. Той е взел участие в повечето мачове на „бианконерите“ в турнира през този сезон.

Милан има проблеми по двата фланга на отбраната си. Лука Антонели със сигурност пропуска двубоя, Игнацио Абате пък лекува контузия и ще премине късен фитнес тест. 

Старши треньорът на „росонерите“ Кристиан Броки може да смени любимото си 4-3-2-1 с по-офанзивното 4-3-3. Кейскуке Хонда и Джакомо Бонавентура ще подпомагат голмайстора на миланския гранд – Карлос Бака.