на живо

Карло Анчелоти срещу клуба, който обича

Байерн (Мюнхен) и Милан се сблъскват в мач от летния турнир "Интернешънъл чемпиънс къп"

Любопитен се очертава да е сблъсъкът, който предстои тази нощ в Чикаго, където Байерн и Милан излизат в мач в рамките на "Интернешънъл чемпиънс къп". Двубоят Байерн - Милан  ще можете да гледате в четвъртък от 12:30 ч. по RING.

На стадион "Солджър фийлд“ и двата тима ще излязат с амбиция за добро представяне пред своите фенове в САЩ, а и двата отбора наблягат в навечерието на мача именно на това. От пристигането им в Америка, във всички пресконференции и открити тренировки, интересът към двата състава е голям. Всъщност това е и основното предназначение на мачовете в рамките на този турнир - работа по разширяване на пазарното присъствие на такива големи марки във футбола, каквито са Байерн и Милан.

Иначе във фазата на подготовка за новия сезон и в двата състава нещата са на доста ранна и експериментална фаза. От отбора на Байерн отсъстват участвалите на Европейското първенство национални играчи и контузените Робен и Коста. Тук са обаче Рибери, Алаба, Алонсо, Тиаго, а Видал се присъедини към отбора направо в Чикаго, след участие на Копа Америка и полагащата му се след това почивка.

В състава на Милан вече го няма Бака, който е близо до напускане на "росонерите". Интерес към него има от страна на Уест Хем, Наполи и Барселона. По последни информации колумбиецът е отхвърлил офертата на каталунците, тъй като не иска да бъде резерва на триото "МСН"- Меси, Суарес, Неймар.

Освен Бака, срещу Байерн няма да видим и Жереми Менез. Французинът получи контузия и вече е в Италия, за да се лекува.

За наставника на Байерн Карло Анчелоти мачът срещу Милан ще е доста емоционален. Той самият признава, че е фен на Милан и това е лесно обяснимо след успехите му като играч и треньор на италианския тим в миналото. Кулминацията на това са двете титли в Шампионската лига през 2003 и 2007 г.

Срещу него треньорът на италианския тим Винченцо Монтела работи усърдно по налагането на своя стил на игра в състава. Играчите приемат неговите методи с повишено внимание и интерес. Една от ключовите фигури в състава - Бонавентура, призна, че сега се работи основно по промени в тактическата постановка на играта и воденето на мача.

Ще е любопитно да се види докъде са стигнали италианците срещу състав като Байерн, който обича да владее топката и се стреми да притиска сериозно своите съперници през по- голямата част от мача. След контролата срещу Бордо на френска земя в лагера на Милан са доволни от показаното в нея и се коментира, че ще се гради върху това. Очаква се Монтела отново да построи своя тим в една схема 4-3-3 с много свобода в средата на терена за Монтоливо, а в атака да видим сред титулярите Сусо, който вкара два гола на Бордо, както и  Нианг и Бонавентура.

Двубоят ще се играе при доста високи температури. В Чикаго е доста горещо, над 34 градуса по Целзий, и това няма да е предпоставка за високо темпо на игра.

В състава на Байерн игрови минути се надява да получи Холгер Бадщубер, който ще се завърне на терена след 5-месечно лечение след счупване на крак. Преди това, нека припомним, че около два години Бадщубер лекуваше скъсани кръстни връзки и затова е разбираемо желанието му отново да се появи на терена в защитата на своя тим и както той каза: "Дано това да е началото на един дълъг сезон за мен."

С амбиция за добра изява в състава на Байерн ще е и 21–годишният Грийн, който е национал на САЩ и ще иска да покаже най-доброто от себе си. Може да видим и някои от другите, засега по-неизвестни, млади таланти на баварците, като 16-годишния вратар Кристиян Фрюхтел или 20–годишният Ердал Йозтюрк, който вкара победния гол в контролата срещу Манчестър Сити.