на живо

Благородна кауза обедини баскетболни звезди и млади таланти (ВИДЕО)

Шоуто в Ботевград събра достатъчно пари за лечението на малката Йоана

Lap.bg

Ботевград се обедини в името на благотворителен баскетболен двубой. В мачa с надслов "Играем за Йоана" участие взеха млади таланти на "Балкан" Ботевград, легенди на клуба, както и някои родни баскетболни звезди.

Видео:

Каузата събра достатъчна сума за лечението на малката Йоанка, която страда от хидроцефалия и атрофия на очен нерв. Организатори на събитието са баскетболистите Мартин Маринов и Иван Лилов.

Снимка: Lap.bg
"Искаме да покажем, че българите можем да сме единни, че можем да си помагаме взаимно в такива тежки моменти, както е за един детски живот. Да покажем, че можем да си помагаме в добри и лоши моменти", заяви пред bTV Мартин Маринов.

Снимка: Lap.bg
"Веднага потвърдих участие. Няма какво да се замисляме изобщо. Събрали сме се тук, който с каквото може да помогне", каза от своя страна една от звездите в шоуто - бившият играч на ЦСКА, "Левски", "Апоел" Никозия, "Балкан" и настоящ на "Рилски Спортист" - Йордан Бозов.

Една от големите атракции в мача в Ботевград беше благотворителен търг, в който зрителите наддаваха за ценни артикули като оригинален потник с подписа на българската звезда в баскетбола Александър Везенков, тениска с автографите на целия български национален отбор по баскетбол, както и топка с автографите на младежкия национален отбор на България по футбол. 

Инициативата подкрепи националният ни отбор по баскетбол, който беше на трибуните. Входната такса беше 3 лева, но множество щедри хора се отзоваха и закупиха покани на стойност 100 лева.