на живо

На колко години е Ренато Санчес?

Френският треньор Ги Ру твърди, че халфът лъже за възрастта си

Getty Images

Ден преди полуфиналния мач от европейското първенство по футбол между Португалия и Уелс, младата звезда на "иберийците" Ренато Санчес бе заподозрян в укриване на истинската си възраст.

По документи Ренато е на 18 г. и 321 дни, но според легендарния френски треньор Ги Ру халфът е поне с шест години по-възрастен.

Само преди няколко дни Санчес стана най-младия футболист, отбелязал гол в мач от елиминационната фаза на еврофинали. Той бе точен в четвъртфиналния двубой срещу Полша.

Френският треньор твърди, че Санчес не е бил регистриран до петата година след раждането си и в момента е на 23-4 години.

Неговото изказване е подкрепено от испанския вестник "АС", който информира, че забавянето е вследствие на проблемите между родителите на Санчес, които се разделят, когато той е много малък. Въпреки че нито един от тях не е португалец, Ренато се ражда в Лисабон и има португалско гражданство.

Случаят ни кара да си припомним и друга подобна, но и много по-комична ситуация, при която обявеният за 17-годишен нигерийски юноша Жозеф Минала всъщност се оказа с цели 25 години по стар - на 42.