на живо

Вдигат двойно заплатата на Клоп

На "Анфийлд" предлагат нов договор на германския специалист

Getty Images

Триумфът на "Ливърпул" в Шампионската лига е на път да бетонира на "Анфийлд" главния виновник за "червената" радост - мениджърa Юрген Клоп.

Ръководството на клуба ще предложи нов договор на германеца. Настоящият изтича през 2022-а година, а към него има клауза за откупуване в размер на 36 милиона евро.

Снимка: Getty Images

Според британските медии, новата заплата на Клоп ще надхвърля 15 милиона евро, което ще го превърне в един от най-скъпоплатените треньори в света. В момента годишното му възнаграждение възлиза на почти 8 млн. евро.

Германецът пристигна на "Анфийлд" в края на 2015 г., а последният сезон е най-успешният на мърсисайдци под негово ръководство. Тимът събра впечатляващите 97 точки в Англия и до последния кръг се бореше за титлата, която в крайна сметка бе спечелена само с точка повече от "Манчестър Сити".

След загубения финал в Шампионската лига миналата година, през тази футболистите на тима сътвориха един от най-феноменалните обрати в историята на турнира. След като загубиха с 0:3 от "Барселона" в първия мач от полуфиналите, в реванша на "Анфийлд" те спечелиха с 4:0 и така си гарантираха място в битката за трофея и впоследствие я спечелиха.