на живо

Минимален аванс за "Селта" срещу "Генк" след зрелище на "Балаидос" (ВИДЕО)

Домакините спечелиха с 3-2

"Селта" спечели с 3-2 домакинството си на "Генк" от 1/4-финалната фаза на Лига Европа. Испанският тим се радваше на мощна подкрепа от трибуните на пълния "Естадио Балаидос", но публиката бе смълчана в 10-та минута, когато Леандро Тросард центрира към Жан Пол Боетиус, който вкара гол за белгийците.

"Селта" обаче реагира светкавично. Атака по левия фланг, преминала през Джони Кастро и Джон Гуидети бе завършена с удар в мрежата от Пионе Систо. Шведският нападател Гуидети блесна с много елегантна асистенция с пета за изравнителния гол.

Публиката още не бе утихнала след попадението, когато Яго Аспас пресече едно подаване на защитник на "Генк" малко след центъра, напредна и със силен шут с левия крак вкара в далечния ъгъл. 2-1 за "Селта" в 17-та минута.

"Генк" изглеждаше уязвим в тези минути, но все пак имаше шанс да изравни. Кастанье обаче не успя да вкара след чудесно центриране на Леандро Тросард. В 38-та минута Джон Гуидети вкара трети гол за испанския отбор. Той изстреля топката с десния крак след красиво двойно подаване с Яго Аспас.

След почивката "Селта" подходи малко по-умерено, но все пак с поглед към вратата на противниците. Моментно "заспиване" на защитника Джони Кастро обаче позволи на Томас Буфел да вкара ценен втори гол за "Генк" в 67-та минута.

До края "Селта" потърси четвърти гол, но няколко значими спасявания на Матю Райън предотвратиха това. Реваншът в Белгия е след седмица, а двата отбора запазиха реални шансове да продължат на полуфинал.