на живо

Наши звезди ще увличат българите по спорта (ВИДЕО)

За една седмица десет родни града ще са арена на множество масови спортни събития

Lap.bg

Константин Папазов и бронзовите медалистки от ансамбъла Любомира Казанова и Михаела Маевска са само част от лицата на Европейската седмица на спорта - Be Active, започваща утре в десет града в страната.

Видео:

С множество събития в рамките на една седмица спортисти от ранга на Ивет Лалова, Габриела Петрова, Петър Стойчев, Йордан Йовчев, Тереза Маринова, Мирела Демирева и много други ще призоват българите да спортуват повече и да бъдат активни.
Снимка: Lap.bg
"Знаем какво дава спортът и знаем как възпитава. Когато човек тренира, се чувства наистина много по-добре", заяви бронзовата медалистка от Рио 2016 и доскорошен капитан на националния ни отбор по художествена гимнастика Михаела Маевска.

Снимка: Lap.bg

"Така се започва. Всичко почва от една игра. Децата, които започват да играят в училищния двор, не знаят, че един ден ще станат звезди. Ние спортистите сме хора, които имаме уникалната способност и уникалната възможност нашето хоби да бъде наша професия", каза от своя страна дългогодишния известен баскетболен треньор Константин Папазов и настоящ президент на БК "Левски".

Снимка: Lap.bg
"Това е една много добра инициатива, от която трябва да се възползват родителите на по-мъничките деца. Има много голямо разнообразие в спортовете. Спортът учи на много. Ще се радвам, ако участват много деца", пък заяви съотборничката на Маевска от ансамбъла Любомира Казанова.

"За всеки един от нас, по един или друг начин успели в българския спорт, е абсолютно морален ангажимент да участваме, да бъдем лица и да пропагандираме смисъла на спорта. Трябва да събуждаме интереса и да успяваме да вменим в обикновеното население значимостта от движението.
Ако ние успеем да постигнем това и родителите осъзнаят колко е важно това за здравето на техните деца, едни такива инициативи могат да са основата на запалването на искрата у децата", добави още председателят на Националната баскетболна лига Константин Папазов.

Над 42 събития ще бъдат организирани в периода 10-17 септември в София, Бургас, Благоевград, Варна, Враца, Велико Търново, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Русе.

Откриването на инициативата на европейската комисия и Министерството на младежта и спорта е утре от 14:30 пред Националната Спортна Академия.

Масовата спортна кампания има своя аналог в още 30 държави из цяла Европа.

Програма:
Снимка: bTV

Снимка: bTV

Снимка: bTV

Снимка: bTV