на живо

"Олимпиакос" удържа "Барселона" в Пирея (ВИДЕО)

Гърците спечелиха първа точка след 0-0 срещу отбора на Ернесто Валверде

Getty Images

"Олимпиакос" и "Барселона" завършиха при равенство 0-0 в мач от 4-ия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Срещата в Пирея, Гърция противопостави домакините, които нямаха точка до този момент на лидера в 4-та група - "Барса", който бе с пълен актив от 9 точки.

"Каталунците" имаха превъзходство в играта от самото начало, но чистите положения не изобилстваха. През първата част Луис Суарес и Лионел Меси създадоха някои проблеми на Силвио Прото, но белгийския вратар се справи добре във всяка една ситуация.

Второто полувреме започна с още по-сериозен натиск на "Барселона". "Олимпиакос" обаче бе добре подреден в защита. Едно от най-чистите положения за гостите бе в 63-та минута, когато Луис Суарес реши да подава на Меси вместо да стреля, а аржентинецът прати топката встрани.

10 минути преди края Суарес излезе сам срещу вратаря, но прехвърлящият му удар завърши в напречната греда. До края Меси стреля от свободен удар и веднъж от игра, но Силвио Прото спаси и двата шута.

С този резултат "Барселона" събира 10 точки и е първи в група 4, а "Олимпиакос" е последен с 1. В другия мач от групата "Спортинг" и "Ювентус" завършиха 1-1, което оставя италианците втори със 7 точки, а отборът от Лисабон има 4.