на живо

"Олимпик" Лион се развихри на Лазурния бряг

"Хлапетата" вече са временен лидер в Лига 1

Twitter

След като допусна грешка при равенството 2:2 у дома срещу "Брест" в средата на седмицата, "Олимпик" Лион се завърна към победите, разбивайки с 4:1 домакина "Ница" в двубой от 16-я кръг на Лига 1. "Хлапетата" надиграха "червено-черните" категорично, постигайки осма победа в последните 10 кръга и удължавайки на 13 поредни мача серията си без поражение. "Ница" регистрира четвърта поредна домакинска загуба на "Алианц Ривиера", което не се бе случвало на "орлетата" от 1997 година.

Снимка: Twitter

В поредна среща през сезона атакуващото трио на "Олимпик" Лион бе в страхотна форма. Мемфис Депай откри резултата в 32-ата минута чрез елегантно копване при изпълнението на дузпа. Нидерландецът реализира осмия си гол в шампионата, а седем минути по-късно колегата му в нападение Тино Кадевере вкара своето шесто попадение в Лига 1, възползвайки се от грешно подаване на Хишам Будауи. Минута преди почивката бившият играч на "хлапетата" Амин Гуири върна надеждите на "Ница", отбелязвайки с глава във вратата на Антони Лопеш.

"Червено-черните" опитаха да натиснат с темпо и динамика в играта си след почивката, но това даде перфектна възможност на "Олимпик" Лион да разгърне своите опустошителни контраатаки. Именно чрез такава гостите поведоха с 3:1 в 63-ата минута. Също с осми гол за сезона се поздрави Карл Токо-Екамби, след като Мемфис направи брилянтен разсичащ отбраната пас към Кадевере, а той чукна топката покрай вратаря Валтер Бенитес, за да може неговият съотборник да реализира безпроблемно на празна врата. След още 10 минути точен бе и Усем Ауар, обезкуражавайки напълно съперника за заключителната фаза на срещата.

Снимка: Twitter

"Олимпик" Лион не бе печелил в Ница от три години, записвайки четири загуби в предходните си пет визити на "орлетата". Сега обаче успехът прати "хлапетата", поне временно, на върха в класирането на Лига 1 с 33 точки - една повече от втория "Лил", който в неделя вечер от 22:00 приема третия ПСЖ (31 т). Дербито ще бъде излъчено пряко по RING.

"Ница", който изравни негативен клубен рекорд от 1974 година, допускайки гол в 13-о поредно домакинство на ниво Лига 1, остава в долната половина на подреждането. "Орлетата" са 12-и с 21 точки, като все още са далеч от зоната на изпадащите.