на живо

Опасната агитка, която раздаваше визитки на жертвите си

"Интер Сити Фърм" симпатизираха на "Уест Хем", а фракцията е сочена за една от най-бруталните в света

Светът на футболните хулигани не е като обикновения. Това са хора, които без проблем влизат в боя срещу феновете на други отбори, нямат страх от удари, следват свой кодекс и играят по своите правила. 

Предимството в тази действителност е на страната на най-смелите и... най-изобретателните. За това фракцията от агитката на английския "Уест Хем" - "Интер Сити Фърм", е легендарна.

Хулиганите в нея са първите, които ползват... визитки. Точно така! След бой с противникови фенове, те им раздават малки картончета, на които пише "Честито! Току що се запознахте с ИСФ!". 

Подобен "жест" се превръща в традиция сред английските хулигани в края на ХХ век, но от "Интер Сити Фърм" си остават първите. 

Би Би Си поставя тази фракция на четвърто място в класацията си за най-опасни фенове. Първи са техните най-големи противници - ултрасите на "Миуол".

Името на "Интер Сити Фърм" идва от влаковата линия, която използват в Лондон. Фракцията е основана през 1972 г. и се разпада в средата на 90-те години на ХХ век. За нея са направени няколко филма - "Фирмата" на Алън Кларк, както и "Грийн Стрийт Хулиганс", който доби голяма популярност.