на живо

Приятелството победи на мача "Борусия" - "Монако" (ВИДЕО)

Феновете на двата клуба казаха "Не на терора!" с пълни трибуни

Twitter

Пълните трибуни на "Сигнал Игуна Парк" бяха най-категоричният отговор на терора, който завладя германския град Дортмунд след като във вторник (11 април) до автобуса на "Борусия" избухнаха три взрива. 

Срещата, която завърши с победа с 3:2 на "Монако", беше изиграна на 12 април от 19:45 ч., се проведе при засилени мерки за сигурност. Конна полиция, хеликоптери, полицейски кучета и допълнителна охрана бяха мобилизирани в навечерието на срещата. Полицейски коли ескортираха автобусите на отборите до стадиона.

Феновете, които се сближиха след подетата кампания от "Борусия" - "Легло за гостите", пристигнаха на съоръжението по-рано, за да преминат през строгите проверки и заявиха след срещата, че заедно могат да се опълчат на терора.

"Ние сме едно семейство във футбола. „Не!" на терористите. „Не!" на атаките. Само едно футболно семейство. "Дортмунд" и "Монако" заедно!", категорични бяха те.

Разследването за инцидента продължава. Смята се, че зад атаката стоят привърженици на Ислямска държава, които искали да отмъстят за участието на германски разузнавателни самолети в Сирия.

След нападението германските специални части арестуваха 26-годишният ирачканин Абдул Бесет А. Днес прокуратурата издаде заповед за неговото задържане, защото има доказателства, че е бил член на Ислямска държава. Засега обаче няма официална информация, че той е участвал в терористичния акт.