на живо

ПСЖ се затрудни с "Ница", но ще пътува с настроение за "Камп Ноу"

"Червено-сините" спечелиха въпреки липсата на Неймар и Ди Мария

Reuters

"Пари Сен Жермен" постигна шеста поредна домакинска победа в Лига 1, надигравайки гостуващия "Ница" с 2:1 в първи двубой от 25-ия кръг на шампионата. Без контузените си звезди Неймар и Анхел Ди Мария, шампионите на Франция пропиляха гол преднина и срещнаха сериозна съпротива на "Парк де Пренс", но съумяха да запишат шести успех в последните седем кръга, както и седма победа в най-скорошните десет двубоя срещу "Ница" в Париж, в които тимът от Лазурния бряг няма нито един триумф.

ПСЖ имаше за цел, освен да спечели, и да спести сили преди първия осминафинален мач от Шампионската лига срещу "Барселона" във вторник вечер. И това изглеждаше възможно, след като в 22-рата минута Юлиан Дракслер откри резултата. При едва петата си поява като титуляр в Лига 1 през сезона, германецът реализира третото си шампионатно попадение, правейки добавка след изстрел на Мауро Икарди в рамката на вратата.

Снимка: Reuters

Преди почивката "Ница", който излезе в столицата с две победи в предходните четири кръга и далеч по-голяма увереност в действията си, загатна за потенциала си в нападение. "Орлетата" пропуснаха две добри възможности в близост до вратата на домакините, но само пет минути след паузата активните им действия дадоха резултат. Едва за пети път в кариерата си капитанът на ПСЖ Маркиньос допусна грешка, довела директно до гол във вратата на отбора в двубой от Лига 1. Бразилецът подари топката с неточен пас на Рони Лопеш, а той се възползва и изравни с мощен удар под напречната греда. Малко по-късно "Ница" пропиля чисто голово положение за пълен обрат. За разлика от Лопеш, голмайсторът на тима Амин Гуири стреля в гредата.

ПСЖ продължи да среща проблеми в създаването на положения пред вратата на Бенитес, но Килиан Мбапе пое отговорност и демонстрира различен компонент от играта си. Суперзвездната 7-ца изведе Икарди зад гърба на защитата с много елегантно подаване, а аржентинецът асистира с акробатичен пас към Мойс Кийн, който спечели срещата с десетия си гол в Лига 1 и общо 13-и във всички турнири.

"Ница" остава без победа на "Парк де Пренс" от ноември 2009 година, губейки за шести път в последните седем срещи от съперничеството с ПСЖ. "Орлетата" вече са допуснали гол в 17 поредни срещи от съревнованието със столичани.

Снимка: Reuters

ПСЖ събра 54 точки и временно се изкачи на върха в класирането, изравнявайки "Лил", който обаче е с по-лоша голова разлика. Още в съботната вечер шампионите могат да бъдат свалени от първото място, ако "Олимпик" Лион спечели у дома срещу "Монпелие".

В неделя "Лил" може да се завърне еднолично начело, ако спечели домакинството си на "Брест". "Ница" остава в долната половина на таблицата, но все пак далеч от зоната на изпадащите.