на живо

Сблъсъци между фенове на "Левски" и "Хайдук" в Хърватия (ОБНОВЕНА)

Очаква се още днес да освободят 22-мата задържани привърженици на "сините"

Lap.bg

22-ма българи са задържани в Хърватия след сблъсъци между привърженици на "Левски" и "Хайдук" Сплит. Фенове на "сините" са нападнати от ултраси на домакините преди днешния мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Опожарен е автомобил с българска регистрация в Задар, а на трима привърженици на "Левски" с леки наранявания е била оказана помощ в местна болница. 

"Пристигнахме вчера по обяд в град Задар, Хърватия, който се намира на около 150 км от Сплит. Идеята ни беше да нощуваме тук, след което да се придвижим към мача. Вчера следобед всичко беше наред. Не е имало никакви проблеми до вечерта, когато една от нашите коли беше запалена. След това групи от привърженици на "Хайдук" започнаха да ни нападат. Стигна се до конфронтация, в резултата на която 22-ма българи попаднаха в ареста. Тази сутрин в Задар пристигнаха посланикът на България в Хърватия и консулът. Те разговаряха с ръководството на полицейския участък и получиха уверение, че момчетата ше бъдат освободени, след като бъдат разпитани. Чакаме това да се случи, но има само един преводач и затова процедурата е бавна", каза специално за bTV председателят на Националния клуб на привържениците на "Левски" Степан Хиндлиян.