на живо

Тервел Златев пред bTV: Ботев е осигурен до лятото (ВИДЕО)

БГНЕС

Отборът на Ботев (Пловдив) е осигурен финансово до края на сезона. Това сподели пред камерата на bTV изпълнителният директор на "жълто-черните" Тервел Златев, който посети отбора по време на подготвителния лагер в Турция.

Ръководителят разкри още, че максималната заплата в клуба е фиксирана на 3 хил. евро., а икономиите в бюджета позволяват нормалното функциониране, въпреки тежката финансова криза и проблемите на собственика Цветан Василев. Златев обаче бе категоричен, че след края на сезона трябва да бъдат търсени нови спонсори, които да поемат голяма част от финансирането на клуба.

Относно предявените претенции към Ботев от ЦСКА за задължения на стойност 250 хил. лева по трансфера на Абел Анисе, Златев заяви, че очаква решението на компетентните органи. Той също така изрази увереност, че случаят няма да бъде решен в съда.

От своя страна пловдивският клуб също така очаква пари от продажбата на футболисти в Левски, Лудогорец и румънския Клуж. Вижте още подробности в прикачения видео файл.