на живо

Везенков, който сбъдва детските мечти (ВИДЕО)

Българският баскетболист покани цял отбор на тазвечершния си мач

Facebook

Ако си баскетболна звезда, може би най-добрият в националния отбор на страната си, а в клубния си тим нижеш точка след точка за победа, избрали са те в драфта на НБА, станал си идол на милиони... Какво още може да направиш? 

Ами да предадеш любовта към играта на по-младите! Както прави Александър Везенков!

Играчът на "Олимпиакос" със сигурност ще има една от най-шумните и щастливи агитки по време на тазвечершното домакинство на неговия отбор от Евролигата срещу "Армани" Милано.

Специално за мача от България за Гърция в ранни зори отпътуваха момичетата от баскетболния тим на "Балкан" Ботевград до 16 години. Те ще гостуват на своя любимец, идол и вече приятел Везенков. Всички разходи по пътуването и престоя на девойките са за сметка на национала.

Как се стига до там?

През лятото най-добрият български баскетболист в момента прекара известно време в близкото до столицата градче, където поддържаше форма именно с тези момичета. Магията в отношенията им очевидно се е случила! В съвместните им занимания Везенков влиза в ролята не само на съотборник, а на треньор, ментор, а логично и на приятел, който сбъдва мечти.

"Сашо Везенков много ни обича и реши ние да му погостуваме малко! Тренировките с него бяха много забавни и той ни изненада с тази покана!", вълнуват се ранобудните баскетболистки, които никога няма да забравят този жест.