на живо

Владислав Стоянов е Футболист на годината (ВИДЕО)

Вратарят на Лудогорец изпревари Дяков и Бербатов

Getty Images/Guliver Photos

Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов е най-добрия футболист за 2014 г. Националът спечели шампионската титла, купата на страната и направи силни мачове в Шампионската лига.

 

На церемония във Военния клуб в столицата той спечели с убедителен аванс пред подгласника си и съотборник в Лудогорец Светослав Дяков. В топ 3 попадна и  рекордьора по голове за националния отбор и по трофеи от тази анкета - Димитър Бербатов. Звездата на Монако има цели седем награди за Футболист на годината, докато за Владо Стоянов това е дебютно отличие. 

В 54-та анкета за футболист на годината в България участваха над 120 спортни журналисти от цялата страна.

За треньор номер 1 на годината бе обявен старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев. Играчите на шампиона на България през последните три години и тазгодишен участник в груповата фаза на Шампионската лига  доминираха тотално в тазгодишната анкета - Владислав Стоянов беше избран и за най-добър вратар, Козмин Моци получи две статуетки - за най-добър защитник и за най-добър чужденец, а Светослав Дяков - за най-добър полузащитник.

Доминацията на Лудогорец разбиха само най- добрия нападател в шампионата Мартин Камбуров от Локомотив Пловдив и най- проспериращия млад футболист Божидар Краев от Левски.

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев коментира, че не той разпределя парите от телевизионните права и допълни, че това е работа на самите клубове в "А" група.

Според него Лудогорец е най- гледания по телевизията български тим в българското първенство, но иска самите клубове да разпределят средствата и да не бъдат пренебрегвани малките клубове.

Ето част от по-интересните интервюта след церемонията: