на живо

Закърмена с баскетбол! Буквално! (СНИМКИ)

Мачът не попречи на аржентинска баскетболистка да нахрани детето си

Twitter

Часове преди 8-ми март - международния ден на жената, ви питаме какво отличава мъжете от дамите? Списъкът е дълъг и едва ли в него бихте включили това, което предстои да видите. 

След втората четвърт на баскетболен мач, мъжете се прибират в съблекалнята за кратка почивка. Жените пък... кърмят. Добре, не всички. И всъщност сме виждали само една да го прави. Но кадърът е толкова красив, че няма как да не ви го покажем!

Снимка: Twitter

Тя се казва Антонела Гонзалес и играе за "Томас де Рокамора" - тим от елита на женския баскетбол в Аржентина. Нашата героиня и съотборничките ѝ се бореха да се класират за финалната четворка, където се разпределят медалите. За целта момичетата трябваше да победят "Велез". И успяха - с 61:44. Но не това е най-важното.

На полувремето Антонела взе 11-месечната си дъщеря от трибуните, седна до игрището и я накърми. 

Снимка: Twitter

"Завършихме разбора, бяхме започнали със загрявката. Казах на треньора си, че имам нужда от малко време за себе си. Случи се много естествено", разказа след това Гонзалес, която се превърна в истинска звезда в Аржентина.

Тя добави още, че никога не си е представяла, че ще кърми по време на мач.

Снимка: Twitter

Всъщност Антонела допринесе и за победата на своя тим, като записа 8 точки, 2 борби и 1 асистенция.

"Нека това е пример за жените. Ако някой си мисли, че не може да се върне към нормалния си живот след майчинство, нека да знае, че е напълно възможно", добави Гонзалес. 

Дъщеря ѝ пък е закърмена с баскетбол. Буквално!

Снимка: Twitter