на живо

"Патриотизмът победи!": Певица отмени концерта си заради Джокович

Всички в Сърбия благодарят на Таня Савич

 

Таня Савич е една от най-популярните певици в Сърбия. С 5 албума, десетки награди и няколко милиона преглеждания на синглите ѝ в интернет, тя има пълното право да се нарече звезда в пределите на родината си. 

Само че в Сърбия всички бледнеят пред... Новак Джокович. Актуалният олимпийски шампион в тениса и носител на 24 титли от големия шлем е причината Таня да отмени концерта, за който си мечтаеха нейните почитатели. 

Събитието трябваше да се състои на 9 ноември в Белградска арена. Всичко беше уговорено - билетите бяха в продажба, феновете нямаха търпение, но тогава дойде вестта, че точно тогава залата трябва да приеме тенис турнир от веригата АТР 250. 

Белград бе предпочетен, след като Жирона отказа домакинство преди дни. 

Така, организаторите - семейство Джокович и по-конкретно малкият брат на Ноле Джордже, се свързали бързо с госпожа Савич. Тя пък на свой ред дала съгласието си да премести събитието с 2 седмици - на 23 ноември, когато залата е свободна. 

"От една страна много дълго чаках тази среща с публиката си и знам, че някои от вас са планирали свободното си време в зависимост от концерта. Но от друга знам колко важно е за страната ни това събитие. Патриотизмът победи и концертът ще е на 23 ноември. Винаги съм усещала подкрепата и разбирането ви, така че се надявам и сега да е така. А аз още повече ще се постарая да ви подготвя едно събитие, което никога няма да забравите", пише певицата в социалните мрежи.