на живо

Новата звезда на Реал след първия гол: Преминах през ада!

Ендрик се разплака заради семейството и приятелката си

Reuters
 

Само на 18 години и 35 дни бразилецът Ендрик се превърна в най-младия чуждестранен играч, отбелязал гол за Реал Мадрид! 

Новият футболист на гранда записа първото си попадение във врата на Валядолид. Той отбеляза за 3:0 и след мача се разплака от емоции. 

Снимка: Reuters

Ендрик подписа договор с Реал Мадрид още на 16, но чак преди месец напусна официално Палмейрас. 

"На трибуните беше и семейството ми. Това значи много за мен. Те се преместиха също в Мадрид. Хората постоянно ме критикуваха, обиждаха семейството и приятелката ми. Бяха много тежки дни, минахме през ада! Ето че днес дойде този прекрасен ден, успях да отбележа, а това за мен значи много!", разплака се Ендрик след мача. 

Съдбата на Ендрик е като от филм. Той е роден в покрайнините на столицата Бразилия. Баща му напуска семейството в ранното му детство, майка му остава без работа. Бъдещата звезда, двамата му братя и сестра му са пратени в сиропиталище за 6 месеца. Излиза от там след като баща му се събира отново с майка му и става чистач в базата на Палмейрас.

Снимка: Reuters

При подрастващите на бразилския хегемон Ендрик вкарва 165 гола в 169 мача. През 2022 г. той дебютира за мъжкия тим, а още тогава от Реал го "връзват" с договор на стойност 60 млн. евро (с бонусите за добро представяне).