на живо

Агентът на Везенков коментира бъдещето му (ВИДЕО)

САЩ или Гърция?

 

Агентът на най-добрия български баскетболист Александър Везенков - Ник Лоцос, коментира бъдещето му. Той призна за интерес от гръцките грандове Олимпиакос, където родното тежко крило игра между 2018 и 2023 г., и Панатинайкос.

Приоритет на Везенков обаче е да остане в НБА. През изминалия сезон националът дебютира в Лигата на извънземните с екипа на Сакраменто Кингс.

Българинът записа средно по 5,4 точки и 2,3 борби. Той отсъства дълго време заради контузия в глезена. Везенков така и не спечели доверието на треньора Майк Браун.

"Панатинайкос се обадиха няколко пъти и изразиха интерес. Казах им, че както Везенков, така и аз искаме да видим дали ще остане в НБА първо. Ако все пак се върне в Европа, то с приоритет ще е последния му европейски отбор - Олимпиакос."

 

"Ако се стигне до преговори там и те са неуспешни, то чак тогава бихме могли да говорим с други тимове", обяви Лоцос пред гръцкото издание Fos.

Везенков беше Най-полезен играч в Евролигата през 2022/2023. Тогава грандът от Пирея стигна до финала, но отстъпи на Реал Мадрид.

"Олимпиакос има огромен интерес към него, ако се стигне до това да си тръгне от НБА. Още сме много далеч от обсъждане на нещата в детайли, но разбирам, че са готови да направят наистина сериозна оферта", добави Лоцос.

"Познавайки го още откакто беше на 18, парите не са всичко за него. Игровото време и това дали даден отбор има амбиции играят също толкова важна роля. Без значение дали говорим за НБА или Европа.", допълни агентът на Везенков.