на живо

Иво Иванов за Везенков: Феноменален!

Дано, дано, дано най-после да е спечелил доверието на треньора си, пише авторът на "Отвъд играта" и "Кривата на щастието"

"Сашо беше просто феноменален днес в ключовия мач срещу Голдън Стейт. Влезна в игра 12-ти подред в ротацията чак час и половина, след като мача бе започнал. Необяснимо защо не игра дори една секунда през първото полувреме и отборът му падаше със 17 точки.

Според всички неписани закони, би трябвало да е почти невъзможно да влезне в ритъм в подобна ситуация, но... oт момента, в който стъпалата му докоснаха паркета отборът му сякаш се промени", написа във Facebook журналистът и писател Иво Иванов, който от години живее в Канзас час, след като Сакраменто обърна Голдън Стейт със 124:123. Саша Везенков влезе от пейката и се включи отлично - 8 точки и 3 борби за 15 минути игра.

"Сашо бе навсякъде: защита, нападение, пробиви, тройки, чадъри, асистенции, хокейни асистенции, ключови борби под коша, заслони, капани, чадър на Стеф Къри... Двамата коментатори - Стан Ван Гънди и Браян Андерсън полудяха. Казаха, че собственоръчно е обърнал мача и че е във вихъра на всичко, което се случва на игрището. Ван Гънди не спря да се възхищава на защитата му, а в един момент Андерсън изкрещя, че това е мачът на Везенков", пише още Иванов.

"Сашо не излезна дори за една секунда в четвъртата част и според мен това е така, защото Майк Браун разбра, че това е единственият начин отборът му да спечели. 

Най-важната статистика днес беше коефициентът на Сашо, който за кой ли път беше най-високият в отбора: плюс 17. Това е още по-многозначително, защото преди да влезне в игра, Сакраменто падаха със...17 точки.

Дано, дано, дано най-после да е спечелил доверието на треньора си и да му се даде възможност да покаже на целия баскетболен свят неизчерпаемия си арсенал. Върнах мача и записах няколко момента...вслушайте се в коментаторите, които са изключително уважавани в баскетболните среди", завършва авторът на "Отвъд играта" и "Кривата на щастието".

Припомнете си гостуването на Иво Иванов подкаста на bTV "За спорта без клишета" - ТУК.