на живо

Иво Иванов: Толкова сме разделени, че ставаме нефункционални

Гледайте епизод 21 от подкаста "За спорта без клишета"

След 2 книги за спорта от гледната точка на човещината, той има още какво да разкаже. Иво Иванов е човек, който лесно се разпознава, особено ако си се докоснал веднъж до неговия изказ, до неговото светоусещане, глас и идеи. 

В епизод 21 на подкаста "За спорта без клишета" той е такъв, какъвто сме свикнали да го виждаме - искрен, зареден с нови истории от живота и много, много увлекателен. 

Заминавайки в САЩ през 1990 г., неговата идея е да се върне бързо. Но... нещо се случва. Сега всяко негово лятно прибиране е събитие! И е много интересно да "видим" България през неговите очи.

"Толкова сме радикализирани на десни, леви, консерватори, либерали, републиканци, че ставаме нефункционални. Губим възможност да постигнем каквото и да било. Вътрешната динамика на политическия живот у нас е много сложна. Понеже има много различни политически структури, аз се губя, когато си дойда. Губя усещане за посока, пространство. Давам си сметка, че почти всяко лято, когато си дойда, има протести, има избори. Имам усещането, че, която партия успее да състави правителство у нас, тези, които са загубили, бързо се организират и без да са дали възможност, саботират. Станало е навик. Вече никой не губи избори. Това е саморазрушително за страната", казва той. 

Каква е ситуацията в САЩ? Защо страната е на ръба на гражданска война? 

И естествено спортните теми: Има ли шанс Александър Везенков да играе в НБА? Как баскетболът се превръща в религия и какво липсва днес от онази позната магия? Защо женските спортове са толкова развити отвъд Океана? Как се преживяват българските успехи, като тези от олимпийските игри в Токио, на толкова километри от родината?

Епизод 21 ви очаква в новия ни сайт btvsport.bg. Линк ТУК: https://btvsport.bg/za-sporta-bez-klisheta/

В официалния канал на bTV Media Group в Youtube, в който може да влезете само с един клик на мишката върху този линк ТУК: https://www.youtube.com/c/bTVMediaGroup

Епизодите може да слушате и в Spotify.