на живо

Куриоз: Дъжд спря мач от баскетболното ни първенство

Срещата между Левски и Черноморец бе стопирана за кратко

Lap.bg
 

Мачът между Левски и Черноморец Бургас от 27-ия кръг на НБЛ бе белязан от изключително куриозна ситуация. Баскетболистите на Васил Евтимов триумфираха трудно срещу „сините“ със 104-94, но акцентът на срещата в зала „Триадица“ падна въдху друг момент, тъй като бе прекъсната само няколко минути след нейното начало.

 

 

 

Снимка: Lap.bg

Причината е, че таванът на съоръжението прокапа вследствие на силния дъжд, който се изля над София. Сред потърпевшите от неприятната случка се оказа резервната скамейка на „акулите“, след като се образува голяма локва, което направи невъзможно продължаването на двубоя. Така мачът бе спрян за 12 минути още през първата част, докато подът не бе подсушен.

Снимка: Lap.bg

Играчите и треньорският щаб на тима от Бургас се включиха в почистването, а това стори и президентът на столичани Константин Папазов. Впоследствие срещата беше подновена, а интрига не липсваше.

Снимка: Lap.bg

Домакините често се доближаваха опасно в хода на второто полувреме, но Черноморец намери сили да измъкне успеха. Освен това „сините“ останаха без своя старши треньор – Димитър Ангелов, който бе дисквалифициран.

Снимка: Lap.bg

Джордан Тъкър изригна за победителите с 41 точки, 6 борби и 5 точни шута зад дъгата. Симеон Лепичев го последва с 22 точки и 6 борби.

Снимка: Lap.bg

Златин Георгиев и Алън Арнет отвърнаха за Левски с по 18 точки, като първият записа 6 асистенции, докато вторият приключи с 5 завършващи подавания. Джон Флорвиъс се отчете със 17 точки и 6 борби.