на живо

Асен Великов: В Левски няма пари, но имаме сърца (ВИДЕО)

В България няма откъде да си купиш потник на Везенков, възмущава се баскетболистът

Асен Великов: В Левски няма пари, но имаме сърца (ВИДЕО)

Той е един от символите на баскетболния Левски. Пример за трудолюбие, отдаденост и голямо спортно сърце. Наскоро игра за 15-и път на финал за Купата на България.

И не просто игра, а спечели трофея за седми път в своята кариера и за пети път с екипа на "сините". Днес Асен Великов гостува в спортния подкаст на bTV.

Капитанът заяви, че в момента в Левски може и да няма пари, но има нещо по-важно - хора, отдадени на отбора.

"Тази купа идва в точния момент... Аз вярвам, че Левски скоро ще е доста по-стабилен финансово. Ние започнахме сезона с идеята отбора да го има. Най-лесният вариант беше да се приключи. Съдбата, шансът и късметът бяха с нас поради тази причина - Левски има нужда от хора, които да го подкрепят финансово... В момента в Левски няма пари, но пък имаме сърца.", каза Великов.

"Вече май не е в нас Купата, отиде при Лили Иванова - в нейната витрина и колекция. Г-н Папазов има право, президент е. Който я е видял и пипнал - това е! Ние също бяхме изненадани, но в крайна сметка Тити взима емоционални решения. Може да си го позволи."

Снимка: Евгений Милов

"Ние имаме един Александър Везенков в момента, който е топ в Европа. Надявам се скоро да не е само там. Ти, ако искаш сега да си купиш потник на Везенков, има ли откъде? Мислиш ли, че в някоя друга съседна наша държава, ако има такъв играч, на такова ниво, няма да има вече изградени няколко места, в които всеки един човек, който иска, да си купи негов потник?", възмути се капитанът на Левски.

"Малко хора знаят, но се оказа, че аз имам по рождение дефект в коляното, който никога дотогава не ми беше правил проблем. С настъпването на пандемията, спирането на сезонам, спирането на тремировките, отслабването на крака отключи този дефект. Оттам тръгнаха проблемите."

"Имаше огромна вероятност да не се завърна, на база на това, което показваха резултатите. В нито един момент, ако трябва да бъда честен, в моята глава не е било, че ще спра да играя. Радвам се, че по-дълго време отне възстановяването, но успях да си върна мускулната маса, която да изолира този проблем. Сега се чувствам чудесно. Коляното не ме боли.", върна се Великов към периода от година и половина, в който беше извън игра.

Снимка: Евгений Милов

"За спорта без клишета" можете да намери още в официалния канал на bTV Media Group в Youtube - ТУК: https://www.youtube.com/c/bTVMediaGroup

Епизодите са достъпни и в Spotify: https://open.spotify.com/show/0n1MulTVKNQ4mrMqORO4ap , Apple: https://apple.co/3EuhDCN и Google Podcasts: https://bit.ly/3G5f2jQ.