на живо

Левски: Финалът е огромна награда за всички (ВИДЕО)

Целта беше да оцеляваме, коментираха от лагера на „сините“

Левски: Финалът е огромна награда за всички (ВИДЕО)

В Левски вярват, че могат да завоюват Купата на България по баскетбол. “Сините“ще спорят за трофея с ЦСКА за първи път от 30 години насам.

Президентът Константин Папазов и наставникът Димитър Ангелов споделиха на днешната пресконференция, че финалът е постижение за клуба, който не се намира в добро финансово състояние. Двамата се надяват отборът да ликува със златото след края на мача. Часът на срещата бе променен и ще започне от 18:00 часа, а не от 19:00 ч., както е по програма.

Снимка: Lap.bg

Аз съм много доволен, защото когато се роди тази идея, знаехме, че има големи рискове и можем да бъдем критикувани. Затова, че нивото на нашия баскетбол явно не е дорасъл "Арена София" да е трибуна на такъв турнир като Купата на България. Аз съм приятно изненадан от посещаемостта и от атмосферата. Причина за това е изравнената класа на отборите“, започна Тити.

Снимка: Lap.bg

Безкрайно съм щастлив, че Левски е на финал. Ако някой е вярвал, че Левски и ЦСКА ще са на финала за купата, през март никой не е вярвал. Ние поставихме много висока цел - да запазим отбора, защото имахме ангажимент към хора, които са защитавали Левски. Едно прекратяване на участие ще бъде пагубно във всяко едно отношение. Целта беше да оцеляваме. Имахме низ от положителни съвпадения. С по-скромни възможности направихме отбор и това е огромна награда за всички. Утре излизаме за победа и смятам, че имаме своите шансове“, допълни Папзов.

 

Снимка: Lap.bg

"Ние през целия сезон изпитвахме трудности. Правим състава в движение, работим и се стараем. Смятам, че закономерно достигаме до финала. Доста отбори ни подценяват, но съставът ни е изграден от опитни играчи с характер, които през годините са доказвали, че имат място в България“, заяви Ангелов.

Снимка: Lap.bg

Този финал за нас до момента е най-доброто постижение, надявам се след утре да имаме още по-добро.  Надявам се утре да стане хубав мач с интрига до края и по-добрият отбор да победи“, сподели още наставникът на „сините“