на живо

Расизъм в женската НБА! "Бръкна ѝ в окото, защото е бяла" (ВИДЕО)

Всички ли мразят Кейтлин Кларк?

 

Расистки скандал в женската НБА! 

Жертвата този път е 22-годишната звезда на Индиана Кейтлин Кларк! Тя бе избрана под номер 1 в драфта през тази година, след като подобряваше рекорд след рекорд в колежанската лига с екипа на Айова. 

Кейтлин, която е най-фаулираната баскетболистка този сезон, бе атакувана и от Дионай Карингтън от Кънектикът, която ѝ бръкна в окото. 

Снимка: Getty Images

Първоначално остана впечатление, че действието не е умишлено, но от повторенията се видя, че ръката на Карингтън не спира. 

Кейтлин видимо изпита болка и се преви на паркета. В социалните мрежи веднага заявиха, че става дума за расизъм срещу новата бяла звезда! 

 

Карингтън е една от десетките баскетболистки, които негодуват срещу огромната популярност на колежката си от Индиана. Наскоро билетите за мачовете на тима на Кларк в приятелския турнир Fever at Sun започнаха да се предлагат на по-високи цени от тези за финала на женската НБА.

"Тази мания по Индиана е гадна", написа наскоро Карингтън. 

Снимка: Getty Images

Журналистите опитаха да ѝ подскажат, че поведението ѝ е неприемливо, но тя бе категорична в социалните мрежи: "Не може да използвате името ми като нарицателно за расизъм, ксенофобия, фанатизъм, ксенофобия и връзки с тях. Лудост е! Всички виждаме какви глупости се случват!"

 

Карингтън бе сред потребителите, които харесаха няколко публикации, призоваващи към насилие над новобранката и присмиващи се на грешките ѝ на терена. 

Снимка: Getty Images

От сайта outkick се разровиха и откриха още изказвания на баскетболистката, които могат да се определят като расистки.

"Как да се измъкнеш от обвинение за убийство: Бъди бял мъж в САЩ"

"Подкрепям всичко черно. Не ме питайте повече"