на живо

Везенков и Олимпиакос смазаха французи за ключова победа в Евролигата (ВИДЕО)

Българинът и неговите съотборници с домакинско предимство в плейофите

Везенков и Олимпиакос смазаха французи за ключова победа в Евролигата (ВИДЕО)

Александър Везенков и Олимпиакос се върнаха на правия път в Евролигата и си осигуриха домакинско предимство в плейофите. Селекцията на Йоргос Барцокас триумфира в българския дуел, след като подчини АСВЕЛ и Дий Бост с 81-55 в среща от 31-ия кръг, която се изигра в Двореца на мира и дружбата.

Гърците играеха ролята на лидери през целия мач и до финалната сирена не погледнаха назад, за да нанесат десето поредно поражение на французите в турнира на богатите. „Червено-белите“ продължават да се намират на върха с 22 победи и 9 загуби, а баскетболистите на Ти Джей Паркър са на дъното, заемайки последната 18-та позиция с 8 успеха и 23 поражения. На 31 март (петък) тимът от Пирея ще домакинства на друг гръцки отбор – Панатинайкос, докато АСВЕЛ ще приеме Цървена звезда.

Домакините не се нуждаеха от много време да вземат нещата в свои ръце и на голямата почивка се оттеглиха при 37-29. След подновяването на играта гърците увеличиха оборотите и авансът им придоби двуцифрени изражения, а оттам връщане нямаше.

 

 

Везенков намери място в стартовата петица и успя да допринесе за категоричния триумф на „червен-белите“. Българският национал реализира важни стрелби през второто полувреме. Крилото остави на сметката си 9 точки, 4 борби, 3 асистенции и 1 отнета топка за 26 минути, прекарани на паркета.

Снимка: https://www.facebook.com/olympiacosbc

Томас Уолкъп и Шакил МакКисик се разписаха с по 11 точки за настоящите шампиони на Гърция, като първият има и 7 асистенции. Костас Папаниколау се отчете с 10 и 6 борби.

От своя страна Бост също попадна сред титулярите. Американският гард с български паспорт бе опазенм от гръцката защита. Бившият национал финишира със скромните 8 точки, 2 асистенции и 1 открадната топка 26 минути, в които се задържа в игра. 

Ретин Обасохан стана най-резултатен за АСВЕЛ с 12 точки, Алекс Тайъс добави 10 и 6 борби.