на живо

Росен Барчовски: Ако финалът е уреден, ние сме за Оскар (ВИДЕО)

Това са пълни глупости, отбеляза наставникът на „армейците“

Росен Барчовски: Ако финалът е уреден, ние сме за Оскар (ВИДЕО)

ЦСКА намери място на финала в турнира за Купата на България за първи път от 18 години насам. „Армейците“ оцеляха срещу Балкан Ботевград след продължение с 82-80.

Снимка: Lap.bg

Треньорът Росен Барчовски заяви, че шокът от инфарктния успех трябва да бъде преодолян. Той не пропусна да коментира и обвиненията от лагера на Черноморец Бургас, откъдето заявиха, че целта е била Левски и ЦСКА да играят финал.

Опитният специалист посъветва в редиците на „акулите“ да си мерят приказките и допълни, че няма как финалът да бъде нагласен.

Снимка: Lap.bg

"Балкан водеше дълго време, ние го настигнахме и поведохме. Пазиха Таменанг Чо много добре, Христо Захариев е отличен защитник, затрудни го много, а ние сме свикнали от него да идват 20 точки с лекота. Днес ги нямахме и се затруднихме,  но в края на редовното време мачът беше наш. Отскочи щастливо топката, която Митко Димитров вкара, иначе там мачът е спечелен. После в продължението те ни поведоха с 6 точки, рискувах с вкарването на Драган Зекович за 3 точки, но стана. Тези точки накрая на Таменанг Чо са като 20", продължи Барчовски.

Снимка: Lap.bg

"Най-тежко се играят предварителните мачове, а на финала вече отборът по някакъв начин е постигнал, ако не най-голямата цел, но се е представил съвсем достойно. Да загубиш на финал, разбира се, боли много, но много по-неприятно е, ако не си стигнал до края. В случая стана най-доброто - домакините ЦСКА и Левски са на финал", допълни той. 

Снимка: Lap.bg

Ще посъветвам хората, които смятат, че финалът е уреден, да си мерят приказките. Като кажеш някоя глупост, години наред тя не може да се измие. Това ми се е случвало на мен. Този мач според вас може ли да бъде нагласен? Има ли такъв нагласен мач? Ако има, значи сме за "Оскар". Ние сме абсолютни призьори, това са пълни глупости. Това, че от Черноморец си загубиха мача срещу Левски, не им дава право да правят подобни коментари“, заяви Барчовски.