на живо

В Олимпиакос са оптимисти: Да продължаваме напред!

Очакваме новини за трансфера на Везенков

В Олимпиакос са оптимисти: Да продължаваме напред!
 

В Олимпиакос всичко е спокойно! Това съобщават медиите в Гърция след като стана ясно, че завръщането на Александър Везенков в клуба трябва да премине през някои препятствия. 

Според redfreaks.gr, "червено-белите" са сигурни, че българският баскетболист ще акостира при тях отново и вече са готови да се фокусират върху нова цел. 

Везенков в момента е собственост на Торонто Раптърс, като преди дни той проведе разговор с ръководството на "Олимпиакос", на който се е съгласил да подпише договор за 5 години и 20 млн. евро. 

Снимка: Lap.bg

Остава обаче да се разреши казусът с освобождаването му от НБА. Цената за това е 6,6 млн. долара, като до момента не е ясно кой и как ще ги плати, но най-веротно те (или част от тях) ще излязат от джоба на самия Везенков. Само така той може да стане свободен агент и да парафира отново с Олимпиакос.

"Съвсем скоро ръководството на Олимпиакос ще съобщи новини за Везенков. Това дава оптимизъм на феновете. Различни източници уточняват, че в клуба вече са започнали да се фокусират върху следващите си трансферни цели", пишат от redfreaks.gr.

Снимка: Lap.bg

Везенков бе част от Олимпиаокс до 2023 г. През сезон 2022/2023 тимът игра на финал на Евролигата, а спортист номер 1 на България за 2022 и 2023 г. стана най-полезен баскетболист в турнира. След това той премина в Сакраменто Кингс. Дебютът му в НБА не бе мечтаният.