на живо

Везенков: Да играя срещу ЛеБрон е малко като сън (ВИДЕО)

Уча се от всички, опитвам да се адаптирам възможно най-бързо, каза Саша след успеха над ЛА Лейкърс

Везенков: Да играя срещу ЛеБрон е малко като сън (ВИДЕО)
 

"Още преди мача казах, че когато се прибера вкъщи и осъзная, че съм играл срещу ЛеБрон например, това ще е малко като сън. Но, когато сме в мача ние знаем кои сме, знаем и кои са Лейкърс. Опитахме се да се конкурираме с тях в продължение на 48 минути плюс продължението.

Получи се наистина много интензивен мач и с много контакт, но мисля, че особено през второто полувреме и в четвъртата част успяхме да ги ограничим в защита", коментира Александър Везенков пред телевизия NBC Sports California след успеха на Сакраменто Кингс над "езерняците" със 132:127.

Българският национал завърши с 11 точки, 4 борби и 1 асистенция за 18 минути на терена.

"Работим много на тренировките. Чакахме те да направят грешка в защита. Направиха то така че Домантас Сабонис ме видя и вкарахме кош. Баскетболът е игра на грешки и загубени топки, така че се възползвахме от това", обясни Саша една от ситуациите, при които се разписа в коша на Лейкърс.

Попитан за феновете на Сакраменто, Везенков заяви:

"Ние имаме нужда от нашата публика във всеки мач нас.

 

Домакинствата са много важни, искаме да защитаваме нашия терен, да побеждаваме колкото може повече. Искаме от феновете да бъдат шумни. Ще има върхове и спадове, но сега сме наистина щастливи.

Тук скоростта е различна, играта е различна. Трябва да се приспособя и психически. Разбира се, ще има мачове, които няма да са толкова добри, но аз съм тук, работя всеки ден, опитвам се да се уча от всички. Всеки съвет е много полезен. Опитвам да се адаптирам възможно най-бързо", завърши тежкото крило.

Александър Везенков 
вече изигра пет мача с екипа на Сакраменто.

Показателите му до този момент като за новобранец са повече от впечатляващи: крилото прави средно по 9,7 точки средно на двубой, овладява средно 2,3 борби във всяка една среща досега за "кралете", а освен това, има среден коефициент на полезно действие от 12,5 пункта.

Връх до момента си остават неговите 13 точки и 6 борби срещу Юта на 19 октомври, но тогава "кралете" загубиха, така, че играта на българина миналата нощ срещу Леброн и Лейкърс може да бъде окачествена като най-доброто, което той успя да разкрие от себе си в Лигата отвъд океана за краткото време от своя дебют на 18 октомври - до днес.