на живо

"Везенков само поглежда съдията и му дават наказателен удар!"

Наставникът на Жалгирис се жалва от българската баскетболна звезда

Instagram
 

Завръщането на Александър Везенков в Олимпиакос след година в НБА със сигурност ще промени много европейския баскетбол! 

Българинът твори магията си и помага на своя тим да печели, а на противниковите треньори това хич не им е по вкуса. Поне ако вярваме на Андреа Тринкиери - наставника на Жалгирис. 

Снощи (11 октомври) Олимпиакос победи неговия тим със 72:68, а със своите 17 точки Везенков бе избран за най-полезен играч.

Снимка: Facebook

"Никой не иска да играе срещу Олимпиакос! Високи са, дълги, имат изграден отбор. Везенков се върна, а той си има по 10 наказателни удара щом се появи на терена. Не знам как успява, но поглежда единия съдия - хоп два от наказателната линия. Буквално така става! След поглежда на другата страна и пак два. Трудно е да се играе по този начин!", казва италианецът. 

 

Везенков получи 13 шанса да стреля от наказателната линия срещу Жалгирис. Той вкара 11 точки по този начин. 

В първия мач - загубата на Олимпиакос от Фенербахче, българинът получи само два наказателни удара, като ги реализира и двата. 

Тринкери бе доста емоционален след срещата, като изненада и с коментар за първата четвърт, в която Жалгирис отбеляза само 6 точки. 

 

"Какво да правя? Да намеря мост и да се хвърля от него, освен! В момента Олимпиакос е един от фаворитите. Евролигата е труден турнир, особено за младите, които никога не са играли на такова ниво. Всичко е много бързо, трябва да си силен, да имаш добра физика. Понякога това е изнервящо."

Снимка: Instagram

В следващия кръг Олимпиакос ще играе с Армани Милано.