на живо

Везенков: Ставам все по-добър (ВИДЕО)

Моята приятелка дойде в Сакраменто за малко, тук са моите приятели, семейството ми също ще ме посети отново, откровен е българският национал

Александър Везенков твърдо вярва, че с всеки мач с екипа на Сакраменто в НБА става все по-добър. Българският национал говори след края на участието на „кралете“ в новия турнир - In Season. На последната тренировка на Кингс преди мача с Финикс Сънс тази нощ крилото коментира и процеса си на адаптация отвъд океана и живота в Калифорния.

"Участието ни в новия турнир на НБА беше нещо различно. Груповата фаза може да се сравни с редовния сезон, подготвяш се за мачовете по един и същи начин, просто не спечелихме последния мач и не се класирахме за полуфиналите в Лас Вегас.

Финикс разполага с много талантливи играчи. Имахме две добри тренировки и ще се опитаме да победим", оптимист е Саша.

"Цифрите говорят сами за себе си, позволяваме на нашите съперници да ни вкарват по 125 точки средно, така че трудно да спечелиш, когато получаваш толкова много. Трябва да играем по-здраво физически и да се подобрим в защита.

Опитвам се да играя в защита, не съм толкова ужасен в този елемент. Опитвам се да разуча играчите и бързината на лигата, както и навиците на всеки баскетболист.

Това е най-важното нещо. Индивидуалната защита е важна, но това важи и за отборната. Всеки трябва да помага на другия, в последните мачове не правим простите неща.

Ди'Арън Фокс играе невероятно. Същото важи и за Домантас Сабонис, те са звезди, знаем на какво са способни. Ние трябва да им помагаме, както и те на нас.

Преди няколко месеца казах, че работната етика на Фокс и това колкото много тренира, са начините да станеш велик играч", е мнението на Спортист №1 на България за 2022 г. и основен кандидат за отличието и сега.

"Давам най-доброто от себе си и смятам, че с всеки мач ставам все по-добър. Щастлив съм! Моята приятелка дойде в Сакраменто за малко, тук са моите приятели, семейството ми също ще ме посети отново. Опитват се да ми помогнат. Трудно е заради часовата разлика, но аз съм щастлив, защото работим здраво и всичко тук е много хубаво", споделя 28-годишният Саша.

Средно Везенков играе по 14.5 минути средно на мач от началото на сезона и реализира по 6.3 точки и 2.3 борби.