на живо

Везенков в Сакраменто: Тук ще имам бляскаво бъдеще (ВИДЕО)

Мога да играя с момчетата, които досега гледах само по телевизията

Везенков в Сакраменто: Тук ще имам бляскаво бъдеще (ВИДЕО)
 

Сакраменто официално представи Александър Везенков. Българинът, който ще дебютира в НБА, даде първата си пресконференция като баскетболист на Кингс.

"Много съм щастлив и развълнуван. Това беше много важно решение в кариерата ми. Благодарен съм на цялата организация за показания интерес през последната година. Това ме прави наистина щастлив, но в същото време аз не искам да говоря много, а да показвам качествата си на паркета. Щастлив съм, че съм част от печеливш отбор - всички видяха какво направи Сакраменто през миналия сезон. Тук съм, за да помогна на отбора с опита си и с каквото е нужно, за да може тимът да печели мачове и да се представя още по-добре", започна Везенков.

"Не очаквах, че почти всеки член на организацията ще дойде в Гърция да ме гледа, но това само показваше, че тимът искаше да ме привлече. Това имаше голяма роля във финалното ми решение. Всички членове на организацията се отнасят с уважение към мен и искат да съм тук, за което съм изключително щастлив. Както казах, аз искам да печеля. Такъв е смисълът на баскетбола. Кингс бяха фантастичен отбор през миналия сезон и играеха страхотен баскетбол, като най-важното беше, че този баскетбол беше печеливш".

"Поставих на кантар положителните и отрицателните неща относно моето решение. Осъзнах, че тук ще имам бляскаво бъдеще и това е мястото за мен. Семейството ми, приятелите ми и приятелката ми ме подкрепят и ми помогнаха за това решение. Тук пък срещнах подкрепа от абсолютно всички относно аклиматизацията ми. Сега имам ново семейство, което много ми помага."

"Ще продължавам да работя върху играта си. Все още нямах време да тренирам с останалите момчета, но сега ще се фокусирам върху тренировъчния лагер и върху първите мачове. Искам да покажа, че можа да играя с хората, които съм гледал само по телевизията досега. Мога да помогна да отбора и съм тук да грабна възможността. Ще се опитам да се подобрявам във всяка тренировка и всеки мач. Тук трябва да се наглася физически и психически по възможно най-бързия начин, като всички ми помагат. Готов съм."

"НБА беше цел и мечта за мен така, както и за всяко дете в Европа. Почувствах, че този отбор е специален и тази обстановка е най-добрата за мен, за да започна пътя си. Баща ми ми дава много съвети, но този, който е най-запомнящ се от тях, е да остана същия човек всеки ден. Същият човек, който започна да играе баскетбол. Да се отнасям с уважение към всеки и да работя здраво. Смятам, че точно заради това съм тук сега."

"Една от мечтите ми бе да заиграя в колеж в САЩ, като бях много близо до това. Бях на стъпка от университета Екзейвиър, но в крайна сметка прецених да остана професионалист."