на живо

Балъков: Най-важно е всички в Локомотив да се обединим (ВИДЕО)

Героят от САЩ '94 пое „железничарите“ и посочи ключа към спасението

Балъков: Най-важно е всички в Локомотив да се обединим (ВИДЕО)

Обединение на всички в борещия се за оцеляването си в Първа лига Локомотив София. Това очаква новият треньор на тима - Красимир Балъков. В интервю пред bTV героят от САЩ '94 посочи ключа към спасението за "железничарите" - дисциплината. Той заяви също, че се надява на феърплей и коректно съдийство в заключителния етап от сезона.

"Най-важното в момента е всички футболисти и новият треньорски щаб да се обединим. Да направим един колектив, който ще има голям заряд за последната част от първенството. Да излезем от тази ситуация, в която се намираме.", каза Балъков, чиято треньорска кариера у нас включва периоди в Литекс, Етър, ЦСКА 1948 и Септември София.

"Имаме обаче много работа да свършим, защото отборът ни не е в идеално състояние. В тази плейофна фаза с 5 мача трябва да се опитаме да вземем максимален брой точки. Ще има много разговори, психологически, разбира се. Трябва да се опитаме да вдигнем отбора с позитивизъм, с настроение и трябва да забравим какво е било зад гърба ни. В крайна сметка ще играем срещу отбори от нашата черга. И се надяваме да вземем максимален брой точки и да се спасим. Трябва да се подготвим, ако останем на третото последно място, да играем баражи. Да сме готови за тези баражи."

"Много работа за вършене, малко време. Ще направим всичко възможно, ако можем, директно да се спасим, но не изключвам да играем баражи, защото баражите са част от играта. Ние трябва да бъдем готови на всичко. Трябва да работим от първия ден до последния, за да излезем от тази ситуация."

"Познавам собственика на клуба. Решението ми дойда в Локомотив и да помогна на този отбор е и заради него."

Дебютът на Балъков е тази неделя - срещу Хебър, воден от бившия му съотборник в националния отбор - Любослав Пенев.

"Любо го познавам много добре и знам, че е голям професионалист. Работи целенасочено и само за победи. Така става, че трябва да играем един срещу друг в първия мач. Не е нещо ново. Най-важното в тези битки е да има коректност, лоялност от страна на хората, които са отговорни в този мач, в черно. И да няма фатални грешки. Иска ми се да вярвам във феърплея. Всяко изминато време мисля, че нещата трябва да се подобряват в нашето първенство. Ако има нещо, което ощети Локомотив, ще си го казвам веднага след мача, защото няма къде да пазим някакво мнение, което е негативно за моя отбор."

"Който ме познава и е работил с мен знае, че без дисциплина не става, не може. Това е абсолютно задължително нещо. Ще се опитам по най-бързия начин, по най-елементарния, най-простия каквото трябва да правим, за да можем ние, като треньорски щаб, да реализираме целите на зеления терен. Това е най-големият проблем и това ще е основното нещо, което ще искаме да направим.", коментира още легендата.