на живо

Каква ще бъде българската следа на финала в Шампионската лига?

Родни VAR оператори ще отговарят за Манчестър Сити - Интер

 

Българското футболно съдийство получи ново голямо признание в международен план. Български VAR оператори бяха назначени за финала в Шампионска лига, съобщиха от БФС.

Огромната чест да представят родината на мача между Манчестър Сити и Интер на 10 юни получиха операторите от екипа на Hawk-Eye Станислав Колев (Оператор на повторенията/Replay Operator) и Валентин Ваклинов (Асистент оператор/Assistant Replay Operator), както и Берк Чейлан (Оператор на засади/Offside Replay Operator).

Последният е дългогодишен оператор на елитния турски рефер Джунейт Чакър, който притежава и български паспорт. Чейлан работи активно за обучението на българските VAR съдии през есента на 2020 г.

 

Българи вече бяха част от съдийските състави на редица мачове от груповата фаза, както и на 1/4-финала Наполи – Милан и полуфинала Манчестър Сити – Реал Мадрид от Шампионската лига.

"Поздравявам Колев, Ваклинов и Чейлан за огромното признание от страна на Съдийската комисия на УЕФА. Тяхното постижение е нагледно доказателство за добрата работа на българските VAR оператори.