на живо

Бербатов: Не трябва да допускаме тарикатлъци (ВИДЕО)

Влизам с усещането за победа, каза бившият нападател

Бербатов: Не трябва да допускаме тарикатлъци (ВИДЕО)

Един от фаворитите за нов президент на БФС - Димитър Бербатов, говори пред медиите преди началото на Извънредния конгрес на футболната ни федерация.

"Влизам с усещането за победа. Знаем добре какво направихме през тези години. Докарахме битката до днешния ден. Изключително горд и доволен съм от това, което направихме. Всичко беше прозрачно и накарахме клубовете да осъзнаят, че промяната е необходима.

Снимка: Lap.bg

Искрено се надявам всички журналисти да бъдете допуснати в залата през цялото време. Да има много камери, да се покрият нужните ъгли в залата. Номера и тарикатлъци не трябва да се случват. Имаме едно на ум от миналите Конгреси, че нещо може да се случи.

Видяхме много отрицателни неща през последните три години. Знаем как се провежда Конгрес. Моят екип заслужава огромно уважение. Няма от какво да се срамуваме и притесняваме. Лесно е да се включиш накрая и да кажеш аз съм кандидат-президент. Ние се борим от това три години.

Обединението е добра дума, но то трябва да е правилното, с правилните хора. Ако има компромиси - нищо добро не ни чака. Да видим какво ще се случи. Който и да бъде избран, той ще каже как и с кой иска да направи екип.

Всички са ми конкуренти. Виждате кои имена се спрягат....Очаквам да бъде приета оставката на Борислав Михайлов. Тя не се гласува, а се приема. Не може да го държим на сила против волята му. Общността е на тръни. Иска ново начало.

Каква е целта да се подаряват книги на някои делегати, която е написана от Гонзо? Да донеса и аз моята книга и да я раздавам на делегатите. Преди беше топка, сега е книга... Малки тарикатлъци, които правят впечатление", каза на влизане в хотел "Маринела" голмайстор №1 в историята на българския национален отбор.

Снимка: Lap.bg

По-рано днес стана ясно, че от Ботев Пловдив са послушали гласа на феновете си, които категорично заявиха подкрепа за Димитър Бербатов на извънредния изборен Конгрес на БФС. Над 94% в проведеното допитване от страна на клуба дадоха своя вот за Бербатов.

"Ботев взе своето решение кой от кандидатите за президент на БФС да подкрепи на предстоящия конгрес на футболната централа.

Желаейки да бъдем открити и честни както с вас, нашите привърженици, така и с цялата футболна общественост, считаме, че достойното поведение изисква да кажем публично кой от претендентите ще получи гласа на нашия клуб.

На база гласуването в официалната клубна анкета, целяща да разбере и уважи позицията на „жълто-черната“ общност, ръководството на Ботев ще подкрепи Димитър Бербатов и неговия екип в борбата им за промяна в българския футбол.

Искрено вярваме, че дългогодишният упадък на футбола в България е към своя край, като разчитаме, че с техния безспорен авторитет, както и със заявените амбиции за развитие на най-популярната игра, ще успеят да издигнат българския футбол на едно по-високо ниво.

Пожелаваме на всички кандидати да проведат предстоящия конгрес на БФС в дух на взаимно уважение и спортсменство, за да може накрая победител да бъде Футболът", написаха пловдивчани.

Подкрепа за пореден път Бербатов получи и от ЦСКА.