на живо

Благодаря ти, мамо!

Малките футболисти от столична школа с вдъхновяваща инициатива за 8 март

Благодаря ти, мамо!

Осми март е възможност да припомним на най-ценните жени за нас колко всъщност са важни. Нещо, което често забравяме във всекидневието си.

Да си майка е предизвикателство.

Да си майка на спортист обаче е още по-голямо приключение.

Спортистите получават голямо уважение за отдадеността, силата и саможертвата си. И те напълно го заслужават! Въпреки това, те не са единствените, които показват всеотдайност, сила и саможертва…

Тази статия е "Благодаря" на всеки спортен родител, който е тихата сила зад този успех и продължава да оказва своята непоколебима подкрепа.

Любов, всеотдайност, грижа. Десетки безсънни нощи и хиляди километри.

Това означава да си майка на спортист.

Поради тази причина от футболната школа Национал благодариха със специално послание на най-големите си феновe - майките.

"Една спортна майка трябва да е луда. Тя буквално е готова да направи всичко, за да си щастлив", споделя футболистът Стоян Зайков.

"Определено майките на спортистите трябва да са доста силни жени – с неволите в спорта, защото ги има неминуемо, с травмите. И често майката е доста определящ фактор в развитието на един спортист", смята треньорът в школата Станислав Катранков

Майките са фенове номер 1 във всичко. С видеото от школата се надяват да насърчат и други майки да застанат зад децата си и да им помогнат да бъдат най-добрите!

"От ранна детска възраст аз тренирам в тази школа и винаги целта е била децата да се развиват не само чисто футболното, но и като хора. Да имат уважение, както към съперниците, така и към родителите си. Аз мога да кажа на всяка една спортна майка да подкрепя детето си и да се бори с него за мечтите му", добавя талантливият футболист.

Защото да си майка на спортист не е лесно, но чрез спорта вие предоставяте на децата си невероятни житейски уроци, които ще им служат добре до края на живота им. Победа или загуба - те изграждат характер директно благодарение на вашата подкрепа и усилия.

От школата пък са амбицирани да продължават с подобни инициативи, с които въвличат своите спортисти да бъдат по-ангажирани извън терена. Преди дни, на 3 март, от Национал публикуваха и патриотично видео, в което малките футболисти изпълняват химна на България.