на живо

Боби Михайлов: Катастрофа! УЕФА ще ни изключи

Не поема отговорност за хаоса около мача България - Унгария

Боби Михайлов: Катастрофа! УЕФА ще ни изключи
 

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов не пое отговорност за провала около организацията на европейската квалификация България и Унгария, предвидена за 16 ноември в Пловдив.

БФС взе решение да премести мача от София в Пловдив, но без да го съгласува с местната власт и строителя на стадион "Христо Ботев", който е планирал довършителни работи по време на паузата за националните отбори.

"Апелирам към хората, от които зависи това нещо, да проявят здрав разум и да разрешат да се играе, защото тогава и Ботев (Пловдив) ще спре да играе футбол, въобще, и Локомотив (Пловдив), и всички отбори", заяви в откъс президентът на БФС за БНТ.

Едно такова неотдаване на стадион е като отказ от организиране на спортно състезание, което означава, че държавата не е помогнала на федерацията да си организира мача, което означава намеса, което означава изключване от УЕФА.

Не говорим само за лишаване на отборите от участие в европейските турнири, тук говорим за блокиране в рамките на доста дълъг период на целия футбол в България. Това е немислимо, няма причини да се случи това, това би било абсолютна катастрофа."