на живо

Боримиров преди ЦСКА: Двете ми деца са родени покрай паметни дати

Дано до последно да дишаме във врата на Лудогорец, каза изпълнителният директор на Левски

Lap.bg
 

"Настроението в отбора е приповдигнато. Всички футболисти очакват мача с нетърпение. За някои ще бъде първи дерби мач. Всеки от тях очаква с нетърпение не само да играе, а и да победим.

Целта на срещата е да спрем войната на стадиона. Тези срещи трябва да се превръщат в нещо хубаво за феновете, а не във война. Недопустимо е да се изстрелват сигнални ракети в света, в който живеем. Идеята беше да седнем двата клуба с нашите привърженици и да кажем, че няма да има сигнални ракети и хората ще бъдат в безопасност", заяви изпълнителният директор на Левски Даниел Боримиров в подкаста на клубната телевизия, като взе участие в предаването "Гласът на Левски".

"Надявам се този мач, а и следващите между двата клуба, да преминат мирно и тихо. Всеки един от феновете осъзнава опасността от това да бъде ударен от сигнална ракета.

Снимка: Lap.bg

Ще бъде добре да го разберат това нещо и могат да се намалят буферните зони, което ще помогне да има повече хора на дербито", каза още той.

 

"Спомням си паметната победа от 1994 година със 7:1, три дни по-късно се роди първото ми дете – дъщеря ми Джулия. На 13 май 1998 г. имаме забележителна победа с 5:0 над ЦСКА, тогава се роди синът ми. Двете ми деца са родени покрай паметни дати за нашия любим отбор. В кариерата си имам два мача с два гола срещу ЦСКА", призна Боримиров.

Снимка: Lap.bg

"За мен всеки един мач на Левски, изигран срещу ЦСКА, има значение. И то когато побеждаваш, винаги е добре. Когато губиш, не е добре. Когато си поставяме високи цели, като участие в евротурнирите и дай Боже да се опитаме до последно да дишаме във врата на Лудогорец, минава през една такава победа. Всеки, който защитава цветовете на Левски, трябва да знае, че винаги играе за победа", коментира бившият национал.

"Сезонът е маратон. Имахме добър старт, надявам се да продължим с добрите игри, за да утвърдим добрата игра, която показахме. Надявам се да зарадваме нашите привърженици с така чаканата титла. В Левски винаги е имало напрежение. Когато дойдеш в Левски, трябва да играеш във всеки мач за победа.

 

Новите футболисти трябва да се обиграят и да осъзнаят изискванията на Станислав Генчев. Ще ни трябва малко повече време да усъвършенстваме новата схема на игра. Това цялото нещо изисква време, но ако бъдем упорити и всеотдайни в тренировките и мачове, успехите ще дойдат", заяви той.

"Моя е отговорността по какъв път върви Левски", отсече Боримиров.