на живо

Борисов за БФС: Срам! Футболът е за феновете (ВИДЕО)

Бившият премиер призна за разговори с кметовете на Пловдив и Кърджали

Борисов за БФС: Срам! Футболът е за феновете (ВИДЕО)
 

Като абсолютен срам. Така определи организацията на мача България - Унгария бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе помолен за коментар в парламента.

Той призна, че е говорил с кметовете на Пловдив и Кърджали, за да разбере какво се случва.

"Срам! С моя приятел Орбан... Те се шегуваха вече с нас, че в България, след като свърши мандатът на моето правителство, дори туристическа ваканция на семейство не може да се организира, камо ли футболен мач. Доста смешно звучи. Този срам, искам да кажа, че футболът и спортните састезания са направени, още олимпиадите от римско време, за публиката. Да, тя затова отива там, затова е направено - да си изпуснат емоциите."

"Едните крещят, други - викат, радват се, псуват. Всичко това се прави на стадиона. Затова усещането да ходиш на стадиона и да гледаш по телевизията е различно. Всички държави изпадат в кризи, футболни имам предвид, с по-слаби или по-силни футболисти, поколения трябва да се съберат. Това може да се прости."

"Паднали са, ядосваме се... Но да лишиш от публика с някакви мотиви - това вече е недопустимо. Затова казах, че е срам. И след това да тръгнеш по градовете да търсиш стадион, за да заложиш новите кметове да поемат целия този риск, също не е правилно. Казах и на кмета на Пловдив, и на кмета на Кърджали, че не може да има състезание без публика.", заяви Борисов.