на живо

ЦСКА: Ако помилват "Левски", ще се създаде опасен прецедент

От "Армията" с позиция преди решението на Апелативната комисия

Апелативната комисия ще създаде опасен прецедент, ако помилва "Левски", заявиха от ЦСКА с позиция в социалните мрежи.

Очаква се утре да стане ясно какво ще е наказанието на "сините". Първоначално те бяха санкционирани с мач пред празни трибуни, но след подадена от тях жалба се заговори за промяна в наказанието и редуцирането му само до един затворен сектор.

ЦСКА призова Апелативната комисия към Българския футболен съюз (БФС) да се замисли какво послание ще отправи към хулиганите.

"Позиция на ЦСКА във връзка с предстоящото решение на Апелативната комисия и инцидентите по време на мача с "Левски".

Въпреки че все още ни боли от загубата и разочароващата игра във Вечното дерби, не можем да замълчим за инцидентите, споходили срещата. Инциденти, към които отново бяхме провокирани да се върнем. По време на мача, след хвърлена бомбичка от сектор „А”, пострада главният физиотерапевт на отбора Иван Христов, а Джонатан Линдсет беше ударен с предмет по главата.

Снимка: Lap.bg

Недопустимо и в разрез с всички морални и спортсменски норми е да има пострадал служител на противниковия отбор и вместо извинение, да последва призив за бойкот на наказанието и неподчинение на публиката. Никой от "Левски" не се свърза с клуба ни, Иван Христов или Джонатан Линдсет да попита какво се е случило, макар информацията да беше разпространена в публичното пространство. Дори напротив, при наличието на безспорни доказателства, чухме коментари, анализиращи колко защитени са скамейките на националния стадион и подмятания, оспорващи истинността на инцидентите. За да не остане и капка колебание, събрахме всички доказателства и свидетелства за ситуациите, които ще бъдат представени нагледно пред съответните органи. Но остава жалко, че съперник с претенциите на "Левски" не умее да демонстрира достойно поведение в ситуация, която не подлежи на съмнение.

Снимка: Lap.bg

Нещо повече – свидетели сме на опити това опасно футболно хулиганство да бъде принизено до леко провинение. Призоваваме решенията за санкции да се основават на спазването на Дисциплинарния правилник, прилаган многократно с цялата си тежест върху много други отбори, нас включително.

Като отбор, свикнал да бъде наказван тежко и глобяван за хвърлена монета, посрещаме радушно призива на нашия вечен съперник "БФС да мери с еднакъв аршин". Противопоставяме се на превръщащото се в традиция толериране на определени тимове, особено когато става въпрос за дейност, опасна за здравето на всички на стадиона. Нужно ли е да връщаме лентата към многобройните инциденти на мачове, след които пострадали са полицаи, фенове, сред които и деца, длъжностни и служебни лица?

Снимка: Lap.bg

В този контекст Апелативната комисия би създала изключително опасен прецедент и би дала знак, че футболните хулигани могат да се чувстват безнаказани, ако под наложения натиск удовлетвори желанието на съперника ни да се отърве от наказанието за хвърлена бомбичка. Призоваваме всички футболни хора да се замислят какво ще е посланието, ако пореден инцидент с бомбичка остане безнаказан, само защото даден специалист не е видял "разкъсан анцуг или нещо такова".

А на нашите привърженици ще кажем две неща. Първо, чуваме и приемаме критиките за представянето на отбора, за което като клуб се извиняваме. И второ, бъдете с ЦСКА - винаги и навсякъде, защото клубът има нужда от подкрепа. Особено сега, когато ударите и опити за накърняване на интересите на ЦСКА и футбола идват отвсякъде.

Снимка: БГНЕС

Очакваме ви в понеделник на "Българска армия", пишат от ЦСКА.

По време на дербито в Първа лига, спечелено от "сините" с 2:0, хвърлена бомбичка рани физиотерапевта на ЦСКА.

Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов вече подчерта, че от клуба продължават да смятат наказанието от един домакински мач без публика за несправедливо и няма да се съобразят с решението на Дисциплинарната комисия към БФС.