на живо

ЦСКА - Левски отново този уикенд (ПРОГРАМА)

Започват плейофите в Първа лига

Lap.bg

Редовният сезон в родната Първа футболна лига приключи, така че е време за плейофи. Отборите вече са разделени на три групи, като най-интригуващо ще е в Първата шестица. 

За радост на феновете, мачовете у нас продължават с дерби и то още този уикенд. ЦСКА и Левски отново ще мерят сили на националния стадион "Васил Левски". 

"Червените" са втори във временното класиране, а "сините" пети, така че двата тима ще играят един срещу друг в първия кръг на плейофите, който трябва да е тази седмица. Очаква се от Българския футболен съюз да обявят програмата на мачовете скоро. 

В последното дерби ЦСКА победи с 2:0. През сезона двата тима направиха и равенство 1:1. 

За жалост мачовете бяха белязани от невъздържани фенски прояви, в това число хвърляне на пиротехника по двете агитки. За щастие не се стигна до тежки наранявания, но пък се прокрадна идеята дербита от този характер да се играят без гостуваща агитка. За тази промяна се обявиха от Левски", докато от ЦСКА контрираха, че е неприемливо. 

Снимка: Lap.bg

Останалите тимове в Първата шестица са Лудогорец, който е само на 3 точки от поредна титла, Черно море, Локомотив Пловдив и Крумовград.

Ето и разпределението на мачовете по кръгове:

Първи кръг
Лудогорец - Крумовград
ЦСКА - Левски
Черно море - Локомотив Пловдив

Втори кръг
Крумовград - Локомотив Пловдив
Левски - Черно море
Лудогорец - ЦСКА

Трети кръг
ЦСКА - Крумовград
Черно море - Лудогорец
Локомотив Пловдив - Левски

Снимка: Lap.bg

Четвърти кръг
Крумовград - Левски
Лудогорец - Локомотив Пловдив
ЦСКА - Черно море

Пети кръг
Черно море - Крумовград
Локомотив Пловдив - ЦСКА
Левски - Лудогорец.