на живо

ЦСКА: Прогнилата система обслужва едни и същи персонажи вече 10 години

Разбираме страховете, гласи още част от позицията на столичани

Lap.bg
 

ЦСКА реагира на вчерашното решение на Апелативната комисия към БФС. Въпросният орган реши „армейците“ да приемат Черно море пред публика, но не на стадион "Българска армия", а на съоръжение, намиращо се на поне 50 километра от него.

Снимка: Lap.bg

„Червените“ изразиха своето недоволство, като смятат, че то е взето „предварително и под диктовка“. Припомняме, че столичани бяха наказани с лишаване от фенове заа два домакински мача заради ексцесиите на срещата с Лудогорец.

От клуба излязоха с позиция по темата. Ето какво гласи тя:

 

Информация относно поредното конюнктурно решение на БФС

На провелото се вчера заседание на Апелативната комисия беше решено да бъдем лишени от домакинство, а мачът да се проведе извън София, без право на избор. И тук искаме да направим няколко уточнения:

- заседанието, на което се очакваше да ни изслушат и запознаят с обстоятелствата около инцидентите, беше напълно фиктивно

- не беше отговорено на нито един наш въпрос, не бяха представени доказателства за “тежко” ранените, не получихме адекватно обяснение за санкциите

 - след 10-те минути, отделени за нас, за да не е все пак срамно, ни стана ясно, че решението очевидно е било взето предварително и под диктовка.

Снимка: Lap.bg

Предвид липсата на истински доказателства за инцидентите, тоталното неглижиране на възраженията ни още преди първия мач, тежестта на наказанието без каквато и да било реална обосновка, имахме надежди, че поне този път от БФС ще демонстрират поне частична справедливост или ще премахнат безумното решение от втори мач без публика, или поне ще ни оставят у дома, затваряйки частично стадиона.

Но нима можем да говорим за справедливост, когато става въпрос за ЦСКА? За ЦСКА, който е на точка от върха?

Снимка: Lap.bg

Предвид представянето на съперниците ни, които трудно се справят без цялата организирана система да е зад тях, разбираме страховете. Разбираме, че да ни лишат от домакинство в едно от 3-те такива, които имаме в общо 5 решаващи мача, ни поставя в трудна ситуация и е още един инструмент, с който да ни повлияят.

Да, ЦСКА е домакин навсякъде. Не това е проблемът. Проблемът е, че прогнилата система чисто и просто не работи. Тя просто служи. Обслужва едни и същи персонажи вече 10 години, а българският футбол продължава да затъва.