на живо

Десподов дава стипендия на отличник в Кресна

За първа година

Кирил Десподов никога не забравя откъде е тръгнал. Асът на Лудогорец и трикратен Футболист №1 на България отново е готов да помага в родния Кресна. Този път на отличник от училище "Св. Паисий Хилендарски" в родния му град.

Уважаеми родители, скъпи ученици! За поредна година през месец май ще бъдат отличени ученици на годината, ще бъде връчена и "Паисиева награда" по утвърдени критерии и за първа година ще бъде връчена стипендия "Кирил Десподов", основана лично от него.

Снимка: https://www.instagram.com

Тя ще бъде връчена на ученик, отговарящ на критерии: отличен успех, постигнати резултати на състезания и олимпиади, добро поведение, без наложени санкции и отсъствия по неуважителни причини.

При повече от един ученик отговарящ на тези критерии, те ще имат възможност да напишат мотивационно писмо до него, което ще бъде и решаващо при избора", разясниха от школото.

През декември 2022 г. националът направи страхотен жест към децата в училището, откъдето е тръгнал за големия футбол.

Тогава той раздаде автографи на децата и се снима с всички. Десподов дари и подписана фланелка на националния отбор.

"Срещите ми с деца винаги са изпълнени със смисъл. А когато мястото на срещата е училището, от което съм тръгнал, всичко е още по-специално. В двора на СУ "Св. Паисий Хилендарски" в Кресна направих първите си стъпки като футболист.

Снимка: Lap.bg

За първи път замечтах за големия футбол и си представях, че играя на голямата сцена. Сега видях деца, които мечтаят за същото и се радвам, че имах възможността да им разкажа за моя път.

Благодарен съм на ръководството на "Св. Паисий Хилендарски" за вниманието, за организацията и за шанса да си поговоря със страхотните деца, които съм сигурен, че един ден ще ни правят горди българи", написа през зимата Десподов.