на живо

Димитър Митов пред bTV: Има я тръпката, Абърдийн е голяма крачка (ВИДЕО)

Искам да стана вратар №1 на България, откровен е стражът

 

Българският футболен национал Димитър Митов ще продължи кариерата си в Абърдийн. 27-годишният страж подписа за 3 сезона с опция за удължаване за още един. От юли 2023 г. той носи екипа на друг местен тим - Сейнт Джонстън.

"Това е доста голям клуб, всеки път когато гостувахме усещах атмосферата на техния терен. Футболистите също са много добри. Качеството на отбора е отлично. Най-важното е да играеш мачове, с тях растеш. Може да тренираш по най-добрия начин, но не играеш ли, не надграждаш.

Това е много голяма крачка в моята кариера и съм много развълнуван", сподели пред bTV новото попълнение на четирикратния шампион на Шотландия.

Снимка: Facebook/Instagram

Само за един сезон Митов се утвърди като титуляр и записа 41 мача във всички турнири, като имаше принос Сейнт Джонстън да завърши на 10-о място в Премиършип и така да се спаси от изпадане.

 

Силните му мачове му осигуриха и място в националния тим на България, за който вече има 3 мача от септември 2023 г.

Абърдийн от своя страна завърши на 7-о място (или първо в групата за определяне на изпадащите отбори.

"Има я тръпката. Предстоят ми мачове на много по-голямо ниво, отколкото съм играл до момента. Смятам, че имам качествата да се представя добре. Силно се надявам с Абърдийн да се класираме и да играем следващия сезон в Европа", оптимист е българинът.

Снимка: Facebook/Instagram

Не крие, че на Острова всеки говори за футбол, това е част от живота на хората. "Подкрепят отбора си винаги, независимо от резултатите. Смятам, че с 4 точки Шотландия ще излезе от групата си на европейското. Трябва да спечелят на всяка цена. Ще играят агресивно и ще търсят гола от първата минута."

Митов ще е третият българин в историята на клуба след Цанко Цветанов (1996-1998) и Илиян Киряков (1996-2000).

 

Първата му тренировка с новия отбор ще е идния понеделник. "Все едно за първи път отиваш на училище. Тук има такава приказка. Доста съм развълнуван. Познавам докторите и част от ръководството, но не и футболистите. Нямам търпение да започнем да работим.

Снимка: Facebook/Instagram

Това е един от най-големите отбори в Шотландия. Огромна крачка за мен", нетърпелив е националът ни, който мечтае един ден да стане вратар №1 на България.

Споделя с нас, че 24 часа телефонът му не е спрял да звъни. "От Сейнт Джонстън ми благодарят и се радват за мен. Феновете на Абърдийн пък ме карат да се чувствам като у дома. Искам да се отплатя за топлото отношение с игра на терена."

Снимка: Facebook/Instagram
Чуйте още във видеото.