на живо

Два кръга преди края на сезона: БФС с призив за етика и феърплей

Само в България ли има подобни призиви?

Lap.bg

"Комисия стриктно ще упражнява мониторинг върху развитието на футболните срещи", пишат хората на Боби Михайлов

От БФС излязоха с обръщение към футболните клубове. От централата призоваха за феърплей в оставащите мачове и обяви, че ще упражнява мониторинг върху развитието на футболните срещи.

Снимка: Lap.bg

"Комисията по етика и феърплей към Българския футболен съюз отправя официален призив към всички участници във футболния процес за стриктно спазване на правилата на етиката и честната игра в заключителните кръгове от футболния сезон.

Снимка: Lap.bg

Считаме, че опазването на феърплея и на доверието на футболната общественост към честното и достойно съревнование на терена, е ключово за авторитета на българския футбол.

Комисията стриктно ще упражнява мониторинг върху развитието на футболните срещи и поведението на всички участници в тях. Ще се предприемат и прилагат необходимите мерки при констатирани нарушения.

Снимка: Lap.bg

Апелираме футболните фенове да спазват обществения ред на стадионите преди, по време и след двубоите и да не употребяват опасни за живота и здравето пиротехнически средства.

Комисията напомня на организаторите на мачовете да упражняват щателен пропусквателен режим за предотвратяване на внасянето на забранени предмети на стадиона.

Обръщаме се към цялата футболна общественост с призив за общи усилия в опазването на имиджа на футбола, феърплея и честната игра!"